• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajrović: Prelazak u Verder je korak nazad, ali…

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Ja samo želim igrati, rekao je Hajrović nakon odlaska iz Galatasaraja, istakavši da mu je turski klub već uplatio jedan dio novca i da je time za njega taj slučaj završen i da ne želi ići na sudski process.

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i novi igrač njemačkog bundesligaša Verdera iz Bremena Izet Hajrović izjavio je da je za njega spor s bivšim klubom Galatasarajom završen i da mu je FIFA-ino odobrenje da igra u Bundesligi donijelo veliku olakšanje, prenosi agencija Anadolija.

U intervjuu za njemački list "Bild", Hajrović je podsjetio da je turski Galatasaraj napustio jer mu nisu isplaćena dogovorena sredstva i da trenutno nema nikakvih problema niti poteškoća da igra u dresu Verdera.

"Moj dolazak iz Galatasaraja u Verder je bio poput koraka unazad. Ali o tome više i ne razmišljam. Samo želim igrati i pokazati koliko mogu", kazao je mladi veznjak Hajrović.

Istakavši da mu je Galatasaraj već uplatio jedan dio novca, Hajrović je kazao da je time za njega taj slučaj završen i da ne želi ići na sudski proces.

U okviru priprema za narednu sezonu, Hajrovićev Verder je u prijateljskom meču sa 3:0 deklasirao londonski Čelsi, u čijem dresu je igrao i povratnik u taj klub Didije Drogba, koji je bio Hajrovićev saigrač u Galatasaraju, a Hajrović je kazao da je Drogba veliki igrač i čovjek i da su se super slagali tokom boravka u Istanbulu.

"Bili smo skupa u Istanbulu. On je super lik i na terenu i van njega. Od njega sam mnogo naučio kako biti mentalno stabilan", kazao je Hajrović, koji je za novi klub debitovao u jučerašnjem meču, kada je u igru ušao u 61. minutu zamijenivši Di Santa..

Hajrović je prošle sezone iz švicarskog Grashopersa stigao u Galatasaraj za 3,5 miliona evra. Nakon što mu klub nije isplatio dogovoreni novac, Hajrović je napustio Istanbul i kao slobodan igrač prešao u Verder.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC