• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija utišao kritičare, Sarajevo ide dalje!

Autor mondo.ba

Nemanja Bilbija sa dva pogotka najzaslužniji za veliku pobjedu Sarajeva nad Atromitosom u Atini rezultatom 3:1. Grke "otvorio" Haris Duljević. Sarajevo nakodoknadilo gol minusa iz prvog meča i osiguralo plasman u plej-of Lige Evrope!

 Bilbija utišao kritičare, Sarajevo ide dalje! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva igraće u plej-ofu Lige Evrope!

Baš kao i u duelu sa norveškim Haugesundom, izabranici Dženana Uščuplića uspjeli su da nadoknade "minus" iz prvog meča, slave u gostima i tako dođu na korak od grupne faze drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Iako su Grci u prvih 20 minuta imali veći posjed lopte, gol Harisa Duljevića iz 24. minuta kao da je dao krila Sarajlijama i nagovijestio ono što će se dešavati u drugom poluvremenu, ali i produžecima.

Duljević je šutirao iskosa sa nekih 18 metara, Statis Tavlaridis našao se gdje nije trebao, lopta ga je okrznula i prevarila golmana Atromitosa Luiđija Senama za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je uslijedio šou Nemanje Bilbije.

ATROMITOS - SARAJEVO 1:3 (0:1)


ATROMITOS:
Senamo, Tavlaridis, Fitanidis, Nastos (od 66' Napoleoni), Đanulis, Lazaridis, Dimoutsos, Pitu (od 75' Balas), Eduardo Brito, Fabio (od 46' Tatos), Karamanos. Trener: Georgios Paraskos.

SARAJEVO: Bandović, Barić (od 99' Protić), Tatomirović, Dupovac, Stojčev, Duljević, Cimirot, Puzigaća, Okić (od 69' Bilbija), Velkoski, Radovac (od 69' Kovačević). Trener: Dženan Uščuplić.

Kao da je želio da zapuši usta kritičarima, iako je u igru ušao tek u 69. minutu meča, uspio je da izraste u junaka susreta.

U 81. minutu iskoristio je odlično dodavanje Gojka Cimirota sa desne strane. Krste Velkoski propustio je loptu kroz noge, a na petercu Bilbija odlično reaguje i pogađa za poduplanje vođstva bordo tima.

Ipak, samo pet minuta kasnije, tragičar kod prvog gola Tavlaridis iskupio se za grešku i smanjio na 1:2 i omogućio Atromitosu dodatnih 30 minuta.

A tamo ponovo Bilbija.

U prvom minutu nadoknade prvog produžetka, Miloš Stojčev oslobodio se svog čuvara, poslao idealnu loptu za Bilbiju, kojem nije bilo teško da sa par metara po drugi put savlada Senama.

Sjajan rezultat Sarajeva! Velika pobjeda koja je timu sa "Koševa" omogućila bar još dva evropska meča.

Izvor: MONDO/Samir Cacan PRODUŽECI:

120' KRAJ! Sarajevo ide dalje. U drugom produžetku ništa bitno nije se dešavalo, što je išlo u prilog osvajaču Kupa BiH. Na redu je plej-of, još samo jedna stepenica do grupne faze Lige Evrope.

...
Izvor: YouTube

105' GOOOL!!! Ponovo Nemanja Bilbija, 3:1 za Sarajevo! Miloš Stojčev proigrao je Bilbiju koji postiže svoj drugi pogodak i dovodi Sarajevo nadomak velikog rezultata!

102' Strijelac jedinog gola za Atromitos, Tavlaridis, ponovo je bio u prilici, ali se istakao Bandović.

99' Posljednja izmjena u redovima Sarajeva. Radoš Protić zamijenio je Marija Barića.

93' U produžecima prvi prijete gosti. "Rezervista" Kovačević šutirao je pravo u italijanskog čuvara mreže Senama.

91' Kreću produžeci, dva puta po 15 minuta.

DRUGO POLUVRIJEME:

90' Kraj regularnog dijela meča. Igraće se dodatnih 30 minuta.

...
Izvor: YouTube

86' GOOOL!!! Kakva šteta! Samo pet minuta Sarajevo je imalo rezultat za prolaz, ali je Atromitos preko Tavlaridisa uspio da smanji na 1:2. Ukoliko do kraja meča više ne bude pogodaka, očekuju nas produžeci.

...
Izvor: YouTube

81' GOOOL!!! Nemanja Bilbija pogađa za 2:0, prednost koja Sarajevo vodi u narednu fazu takmičenja. Gojko Cimirot asistirao je nekadašnjem napadaču Banjalučkog Borca koji je poduplao prednost bordo ekipe.

75' Petnaest minuta do kraja meča. Sarajevo i dalje ima prednost, ali nedovoljnu.

69' Dženan Uščuplić izvršio je prvu izmjenu, i to duplu. Umjesto Ševke Okića i Samira Radovca, na terenu su sada Nemanja Bilbija i Adnan Kovačević.

65' Fudbaleri Sarajeva kreću u ofanzivu. Sve češće su pred pred golom Atromitosa. Pokušavaju da dođu do drugog gola koji bi im omogućio prolaz u narednu fazu takmičenja.

56' Ivan Tatomirović zbog neopreznog starta na Karamanosa zaradio je javnu opomenu. Prvi igrač Sarajeva koji se našao u bilježnici sudije Arnolda Hantera.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Izvor: MONDO/Samir Cacan - Kraj prvog poluvremena. Sarajevo ima prednost i nedostaje mu još jedan pogodak za prolaz u narednu fazu takmičenja.

PRVO POLUVRIJEME

44' Jedini raspoložen igrač kod Grka je Fabio. Ipak, njegov šut bez problema brani Bandović. Finiš prvog poluvremena.

39' Prilika za prilikom ispred gola Atromitosa. Ipak, udarac Krste Velkoskog nije pronašao cilj, ostaje 0:1.

37' Nakon uvodnog pritiska, kao da je gol Sarajeva presjekao domaće igrače, koji ne mogu da stvore ozbiljniju priliku pred golom Bandovića.

32' Mogli su izabranici Dženana Uščuplića i do drugog gola. Strijelac vodećeg pogotka Duljević je centrirao, ali Ševko Okić nije dobro zahvatio loptu, pa je ona završila iznad gola.

...
Izvor: YouTube


24' GOOOL!!! Haris Duljević pogađa za vođstvo Sarajeva od 1:0! Nakon nešto bolje igre domaćih u prvih 20-ak minuta meča, iz prve prave prilike bordo tim postiže pogodak. Duljević je šutirao iz daljine, lopta je ka golu Atromitosa pogodila defanzivca Statisa Tavlaridisa, promijenila smjer i odsjela iza leđa golmana Luiđija Senama.

16' Nervozna igra na obje strane sa mnogo prekida. Niti jedna ekipa ne uspijeva da dođe do tečne igre.

9' Krenulo je žustro. Prva javna opomena na susretu. Žuti karton zaradio je Brazilac u redovima Atromitosa Eduardo Brito.

6' Prva prilika za domaće. Tasos Karamanos našao se u izglednoj šansi, ali Dejan Bandović odbranio je njegov udarac.

1' Počeo je meč. Pravdu dijeli Arnold Hanter (Sjeverna Irska).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC