• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez "pomilovao" klubove

Autor mondo.ba

Klubovi Premijer lige BiH, koji su u dugovima i čiji nastup u drugom kolu je bio pod znakom pitanja, "pomilovani" su od strane Odbora za hitna pitanja, koji je tako poništio odluku Disciplinske komisije FS BiH.

 Savez "pomilovao" klubove Izvor: MONDO/Ilustracija

Izvor: MONDO/Ilustracija

Sve utakmice drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine biće odigrane za vikend.

DUŽNICI

Najveći dužnici su Čelik, Sloboda, Borac, Mladost, Drina i Željezničar.

Naime, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) u maju je donijela odluku da svi klubovi do 8. avgusta moraju izmiriti obaveze i dugovanja ili će biti suspendovani i neće moći da se takmiče.

Ipak, tu odluku poništio je Odbor za hitna pitanja, koji je odlučio da klubovima pruži još jednu šansu, pa će "dužnici" imati priliku da u tri rate riješe dugovanja, piše "EuroBlic".

Ova odluka je u najmanju ruku čudna, i nije fer prema Zvijezdi Gradačac, koja nije imala pravo nastupa u prvom kolu iz istih razloga, dok se sada popušta drugim klubovima. Klub iz Gradačca stoga je najavio žalbu Sportskom sudu u Lozani, jer očigledno je da FS BiH nema iste aršine prema svim članovima Premijer lige BiH.

Takođe, Slavija je dobila rok do utorka, 12. avgusta, da na stadionu u Foči, gdje igra domaće utakmice zbog rekonstrukcije svog stadiona u Istočnom Sarajevu, obezbijedi prostor za gostujuće navijače.

U trećem kolu slavija dočekuje Željezničar i sigurno je da će klub iz Sarajeva na Gradskom stadionu u Foči imati veliku podršku svojih navijača, a ukoliko Slavija ne uspije da riješi problem smještaja gostujućih navijača, neće moći da igra ni u Foči, nego će morati da potraži novi stadion gdje će ugostiti Željezničar, ali i ostale ekipe u nastavku prvenstva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC