• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija za MONDO: Golovi odgovor na kritike

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučanin - heroj Sarajeva govorio za naš portal o predstojećem derbiju sa Borcem, pogocima protiv Atromitosa, narednom rivalu u Ligi Evrope Borusiji Menhengladbah…

 Bilbija za MONDO: Golovi odgovor na kritike Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučki napadač Nemanja Bilbija sa dva pogotka u mreži Atromitosa (1:3) odveo je fudbalere Sarajeva u plej-of Lige Evrope na dvomeč sa slavnom Borusijom iz Menhengladbaha.

Po povratku iz Atine u Banjaluku, gdje "bordo" tim očekuje u nedjelju derbi drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Borca, Bilbija je bio umoran, ali i zadovoljan zbog plasmana Sarajeva u narednu fazu evropskog takmičenja.

Posebno zbog činjenice da je bio na meti pojedinih medija iz Sarajeva, koji su ga često kritikovali, ponekad i neopravdano.Međutim, sa dva pogotka u Grčkoj, razuvjerio je i one "najnevjernije Tome" i svima "zapušio" usta.

"Nešto su me ranije ‘uzeli na zub’ pojedini predstavnici ‘sedme sile’, ali nadam se da poslije sinoćnjeg meča to više neće biti tako", uz osmijeh je rekao Bilbija na početku razgovora za MONDO.

"Ovo je bila jako važna utakmica, srećan sam zbog pobjede nad Atromitosom i zbog ulaska u plej-of Lige Evrope. Naravno, raduje me i što sam prekinuo golgeterski post, ali važnije je što sam pomogao klubu da prođe u dalje takmičenje".

Voljom žrijeba u Nionu, izabranici Dženana Uščuplića izvukli su nekadašnjeg finalistu Kupa šampiona i dvostrukog osvajača Kupa UEFA - Borusiju Menhengladbah, koja je doduše svoje "zlatne godine" imala u sedamdesetim godinama prošlog vijeka.

Međutim, iako nisu na nivou na kom su tada bili u evropskom fudbalu, Bilbija smatra da su Nijemci favoriti zbog činjenice da su stabilni učesnici Bundeslige.

"Čuli smo za ishod žrijeba tek kad smo sletjeli u Mahovljane…Borusija je jako opasan rival, ali imamo još 14 dana da se spremimo za njih. Bitnija nam je ova sljedeća u nedjelju…", rekao je BIlbija i "načeo" pitanje o predstojećem derbiju sa Borcem u Banjaluci (nedjelja, 19 h).

Iz banjalučkog tabora su poručili da je Sarajevo u ovom trenutku najbolja ekipa Bosne i Hercegovine, ali da na Gradski stadion dolaze iscrpljeni od puta u Grčku i tu crveno-plavi vrebaju svoju šansu.

"Iako je dug put iz Atine i uprkos činjenici da smo igrali svih 120 minuta na stadionu ‘Peristeri’, vjerujem da ćemo se do nedjelje oporaviti i odmoriti i da ćemo spremni dočekati nastup na Gradskom stadionu u Banjaluci".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sama utakmica u Banjaluci je bila i pod znakom pitanja zbog finansijskih dugovanja crveno-plavih, ali je FS BiH "presjekao" i prolongirao odluke Disciplinske komisije. Svi su zbog toga odahnuli jer se očekuje pun stadion i pravi derbi:

"Nadam se pravom fudbalskom ambijentu i punom stadionu u Banjaluci…Naravno dolaze i navijači Sarajeva da nas podrže poslije ove velike pobjede u Grčkoj. Vjerujem da će biti dobra utakmica i nadam se da ćemo upisati trijumf obzirom da sam profesionalac. Ali, moram da priznam da su mi mečevi u Banjaluci uvijek vrlo emotivni jer je Borac moj klub".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC