• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda kao nekad...

Autor mondo.ba

Tuzlanski klub pobjedom nad Čelikom (1:0) se osamio na vrhu tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine, a prethodne sezone je igrao u Prvoj ligi Federacije BiH.

U crno-crvenom derbiju između Slobode i Čelika, slavili su Tuzlaci nad Zeničanima, a junak utakmice bio je debitant na "Tušnju" Igor Radovanović, koji je bio strijelac i u prvoj utakmici protiv Travnika na "Piroti".

"Bilo je jako teško. Imali smo stvarno super podršku naših navijača. Nadam se da će nastaviti u ovolikom broju da dolaze na 'Tušanj'. Šta reći, dvije utakmice, dvije pobjede! Mislim da su se ovakvom početku samo najveći optimisti i ljubitelji Slobode nadali. Moja dva pogotka...super sam i ja startovao, drago mi je da je tako. Nadam se da ćemo nastaviti sa tako dobrim rezultatima. Prezadovoljan sam, nemam šta drugo da kažem", izjavio je Radovanović za zvanični sajt Slobode.

S ocjenom golgetera Tuzlaka složio se i trener Denis Sadiković, koji nije bio zadovoljan igrom svojih pulena na otvaranju utakmice, ali je istakao da je najvažnije što je izvojevana pobjeda.

"U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji, mogli smo da pobijedimo s tri-četiri razlike, realizacija nam mora biti na mnogo višem nivou, ali opet najvažnija su tri osvojena boda", rekao je šef struke Tuzlaka, lidera na tabeli šampionata BiH.

Priliku da sustignu Slobodu na vrhu imaće Sarajevo, koje u nedjelju uveče gostuje Borcu u Banjaluci, ali i Željezničar i Široki Brijeg, koji igraju međusobnu utakmicu na "Grbavici".

TABELA: Sloboda 6, Mladost 4, Zrinjski 4, Velež 4, Željezničar (-1) 3, Sarajevo (-1) 3, Široki Brijeg (-1) 3, Olimpik 3, Slavija (-1) 1, Vitez 1, Čelik 1, Zvijezda Gradačac 1, Travnik 1, Drina 0, Borac (-1) 0, Radnik (-1) 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC