• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velika pobeda Partizana!

Crno-beli na Vračaru gubili od Voždovca, pa od 78. minuta postigli tri pogotka i preokrenuli rezultat u meču prvog kola Jelen Superlige Srbije 2014/15.

 Velika pobeda Partizana! Izvor: MN PRESS

Voždovac - Partizan 1:3 (0:0)!

Na utakmici koja je polako, ali sigurno, "klizila" ka nerešenom ishodu i to bez pogodaka, na kraju su viđena čak četiri gola.

Prvi je bio savladan Milan Lukač, kada ga je u 74. minutu prevario Stefan Tripković, ali Voždovac nije izdržao pritisak crno-belih, koji su u finišu pokazali više odlučnosti i svežine.

Junak velike pobede - ne zato što Voždovac ima moćan tim, već zato što je vicešampionu pretio poraz i produbljivanje krize posle ispadanja iz Lige šampiona - zove se Vladimir Volkov.

Miodrag Stošić je posle njegovog centaršuta u 78. minutu skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, a zatim je sam Volkov u drugom minutu sudijske nadoknade lobovao Nemanju Supića. U tim trenucima je Partizan već imao igrača više, pošto je strelac Tripković dobio drugi žuti karton.

Ismael Beko Fofana u poslednjim sekundama je samo "overio" popularne "zmajeve" i doneo crno-belima nerealno visok trijumf...

Do momenta kada je poveo tim Zorana Milinkovića, Partizan je imao za nijansu više od igre i koju šansu više, ali je to u celini bila slaba i rastrzana partija, kojoj je doprineo i tvrd, neravan teren.

Izabranicima Marka Nikolića - koga je deo Grobara vređao posle primljenog gola, ali i kasnije, pa i po završetku utakmice - u sledećem kolu predstoji teži ispit, protiv Radničkog u Nišu, dok će Voždovac u goste Donjem Sremu.

Partizan je posle mnogo godina počeo prvenstvo gostovanjem, ali je imao sreću da mu rival bude Voždovac, koji je značajno promenio tim u odnosu na proleće, a uz to ne može da igra "utakmice visokog rizika" na svom stadionu u Zaplanjskoj.

Aktiviran je zato stadion Obilića, na kome u sličnim prilikama igra Rad, a od ove sezone će i OFK Beograd.

VOŽDOVAC: Supić - Stanimirović, Stošić, Stojković, Obradović - Sinđić, Petrović - Tripković, Pantelić, Kitanovski (od 84' Sekulić) - Damnjanović.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Ilić, Stanković, Volkov - Gulan (od 70' Ilić), Drinčić, Ninković (od 82' Fofana), Grbić (od 59' Luka) - Škuletić, Lazović.

ŽUTI KARTONI: Supić, Tripković, Damnjanović. - Grbić, Gulan, Volkov. CRVENI KARTON: Tripković.

IZ MINUTA U MINUT

Na tribinama je prisutno oko 1.000-1.500 gledalaca, uglavnom navijača Partizana.

Crno-beli predstavljaju novu garnituru dresova, komplet sive boje.

90+5' GOOOOL - 1:3! BEKO FOFANA!

Klasična kontra, koju je otvorio Vulićević pasom u prostor, Saša Ilić je centrirao po zemlji, Lazović samo odložio do Fofane, a "rezervista" iz Obale Slonovače nije imao težak posao... Mukom izvojevana pobeda Partizana!

90+2' GOOOOL - 1:2! Partizanov heroj je Vladimir Volkov!

Nikola Drinčić je osvojio loptu uklizavanjem, uposlio Miroslava Vulićevića na desnom boku, a ovaj lepo centrirao na suprotnu stranu, gde je Volkov u letu podmetnuo nogu i potkolenicom lobovao Supića! Evrogol!

90' DRUGI ŽUTI KARTON I ISKLJUČENJE TRIPKOVIĆA!

89' U nastavku akcije, Fofana glavom spušta Iliću, ovaj daje Luki, a Požarevljanin iz okreta sa šest-sedam metara šutira suviše slabo.

89' PENAL ZA PARTIZAN? Centrirao je Lazović, Luka zahvatio loptu glavom, a ona pogodila u ruku Lukinog čuvara, Stošića.

85' ŠANSA! Novi "prekid" u režiji Drinčića, lopta se posle duela Lazovića i dvojice igrača Voždovca odbila Volkovu na tri metra od gola, ali je odskočila visoko i on nije uspeo da je zahvati onako kako je želeo. Preko gola...

84' Kao da Milinković prati naš tekstualni prenos, odmah je uveo Sekulića umesto Kitanovskog.

82' Treća izmena u timu Partizana, Fofana umesto Ninkovića. Trener Voždovca Zoran Milinković nije obavio nijednu!

81' Dobar pokušaj Ninkovića sa 22-23 metra. Pored gola.



78' GOOOOL - 1:1! IZJEDNAČENJE! Autogol Miodraga Stošića, koji je nespretno zakačio loptu nakon centaršuta Vladimira Volkova.

77' Stanimirović je nesmetano došao pred kazneni prostor crno-belih, ali je šutirao neprecizno... Počinje Partizanova igra na "sve ili ništa", verovatno uz dosta prostora za kontre domaćih.



74' GOOOOL - 1:0!VOŽDOVAC VODI! Strelac je Stefan Tripković!

Drinčić je glavom izbio loptu posle slobodnog udarca sa levog boka, a Tripković bio sam na 20 metara, namestio se i plasirao udarac u donji desni ugao. Lukač je mogao bolje da interveniše, ali verovatno je bio zaklonjen...

71' I ODMAH ŠANSA! Nije Ilić učestvovao u toj akciji, Drinčić je ušao u šesnaesterac iskosa sa leve strane, mogao je da šutira, ali je odlučio da uposli Škuletića. Intervenisao je Obradović, lopta je pogodila Supića u nogu i otišla u korner... Mnogo sreće za "zmajeve"!

70' Saša Ilić menja Gulana, ne bi li svojom "magijom" doneo Partizanu toliko čekani pogodak.

61' Zanimljiva situacija pred Partizanovim golom! Iskosa sa desne strane tukao je Stefan Tripković, lopta je išla u donji desni ugao, Lukač je krenuo da interveniše, ali se isprečio napadač Voždovca Ognjen Damnjanović i poštedeo muka golmana crno-belih.

59' Marko Nikolić izvršio je prvu izmenu. Taman što se malo konkretnije uključio u utakmicu, Petar Grbić morao je da ustupi mesto Predragu Luki.

50' Centrirao je Drinčić, Supić promašio loptu (kasnije se požalio da je bio faul i zbog toga dobio žuti karton), ali se isto desilo i Stankoviću na "drugoj" stativi. Štoper crno-belih imao pred sobom nebranjenu mrežu, kasnio je...

48' Dve dobre akcije Grbića na startu drugog dela. Ovog puta je Škuletić na njegovo dodavanje promašio loptu i nije uspeo da stavi Supića na iskušenja.

Izvor: MN PRESS Kraj prvog poluvremena - jedna odlična prilika Voždovca, dve crno-belih, ali mreže miruju...

39' ŠANSA! Nikola Ninković "pobacao" je po travi Stanimirovića i uspeo da uposli Škuletića, koji je sa pet-šest metara šutirao ne baš sjajno i omogućio Supiću da se istakne paradom.

35' Fudbaleri Partizana "bombarduju" šesnaesterac Voždovca centriranim loptama, ali već dugo nije bilo potrebe da golman Supić interveniše.

30' "ZICER" ZA VOŽDOVAC! "Zmajevi" su osvojili loptu pred svojim kaznenim prostorom, Tome Kitanovski odlično je protrčao po desnom krilu i centrirao na liniju peterca, tamo su Drinčić i Vulićević zasmetali jedan drugom i lopta je došla do Dušana Pantelića, koji je neometan tukao glavom preko gola!

24' Stanković je zaustavio napad Voždovca izbijanjem lopte na tribine. Sudija Nenad Đokić to je iskoristio da pošalje igrače na osveženje kraj aut-linije. Temperatura na terenu iznosi preko 30 stepeni.

18' Voždovac je došao do daha i uspostavio ravnotežu. Nekoliko puta su njegovi igrači došli do ivice Partizanovog šesnaesterca, a izveli su i prvi korner.

9' ŠANSA! Odličan centaršut Drinčića sa desne strane, na suprotnoj strani je sam bio Volkov, ali je podmetnuo nogu tako da je prebacio i golmana i prečku.

4' ŠANSA! Supić je degažirao loptu pravo u leđa Danka Lazovića, od koga se lopta odbila pored praznog gola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC