• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Briga Reala - Ronaldovo zdravlje

Najbolji igrač šampiona Evrope moraće sledeće sezone da se sačuva zbog hronične povrede kolena. I da promeni navike.

Kristijano Ronaldo (29) predvodiće i u utorak Real, u finalu Superkupa Evrope, u napadu na jedini klupski trofej koji mu nedostaje.

Međutim, i Portugalac i njegov trener Karlo Anćeloti imaju razlog da budu zabrinuti.

Zvanično najbolji fudbaler na svetu trenira svom snagom, ali ne u kontinuitetu, zato što već nekoliko meseci "vuče" hroničnu povredu kolena. Pravila mu je problem krajem prošle sezone, pa postoji strah da će mu smetati i na početku nove takmičarske godine.

Kristijanova želja za takmičenjem 'vukla' ga je na teren prethodnih godina i kada je trebalo da odmara, pa je nastupao svakog minuta, svake utakmice. To više nije u njegovom interesu.

Dijagnoza njegovog kolena je hronični tendinitis, koji s vremena na vreme izaziva bol i zapaljenje tetiva. Zato je i jasno da će od jeseni morati da više odmara, kako bi bila izbegnuta situacija da ponovo trpi bol ili odsustvuje u najvažnijim momentima sezone.

Prošlog proleća, kada se povredio protiv Borusije Dortmund, Karlo Anćeloti rekao je da Portugalčeva povreda nije ozbiljna, ali je ipak bila dovoljno ozbiljna da zbog nje, dve nedelje kasnije, propusti finale Kupa, kao i da zatim igra samo devet minuta protiv Valjadolida, pa da ponovo odsustvuje protiv Selte, podseća portal Goal.com.

U nedavnoj pripremnoj utakmici protiv Mančester junajteda, Ronaldo je proveo na terenu tek poslednjih 15 minuta.

"Kristijano zaista hoće da igra u Superkupu i zato sam mu pružio priliku protiv Junajteda. Nema razloga da brinemo zbog njegovog zdravlja. Dobro ćemo ga spremiti", objasnio je Anćeloti.

...
Izvor: YouTube


Ronaldo je prošle sezone proveo na terenu 4.210 minuta.

"Svi u klubu su oduševljeni činjenicom da Kristijano trenira istim intenzitetom kao i prethodnih godina. Ipak, postoji i zabrinutost kako će njegovo telo reagovati cele sezone. Anćeloti je i lično bio veliki igrač i zna da će biti trenutaka kada će moći da odmori... U klubu znaju da ne postoji igrač koji vodi računa o sebi kao što to radi Kristijano, pa svi veruju da bi njegov uticaj na igru i tim mogao da bude još veći, ako bi svojoj strogoj dijeti pridodao i odmor", otkrio je izvor iz kluba, uz zaključak:

"Međutim, i u utorak će nekoliko ljudi iz Reala zabrinuto gledati finale Superkupa, baš zbog njega".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC