• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gdje ćemo igrati ako prođemo Borusiju?"

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva ukoliko izbore plasman u grupnu fazu Lige Evrope neće moći da igraju na "Koševu" jer stadion "Asim Ferhatović Hase" ne ispunjava standarde Evropske fudbalske unije (UEFA).

 "Gdje ćemo igrati ako prođemo Borusiju?" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Bordo tim je izborio plasman u plej-of Lige Evrope i u završnoj borbi za grupnu fazu odmjeriće snage sa Borusijom iz Menhengladbaha.

Bio bi to jedan od najvećih uspjeha u istoriji sarajevskog kluba, ali predsjednika Edisa Kusturicu sve to pomalo i brine jer "Koševo" ne ispunjava kriterijume UEFA i ukoliko izabranici Dženana Uščuplića naprave novi podvig, Sarajevo će morati igrati negdje izvan vlastitog stadiona.

"To je za nas ogroman problem i rekao bih još 'rak-rana' fudbala Bosne i Hercegovine. Mislim na naše stadione. Zaista ne znam kako ćemo dalje gurati cijelu priču oko stadiona? Krajnje je vrijeme da se sređuje 'Koševo' ili da se zna da od toga nema ništa, pa da radimo nešto drugo. Čini mi se da ovako nećemo moći još dugo. Ako prođemo Borusiju imaćemo ogroman problem - gdje, šta i kako igrati. Iskren da budem, strah me svega toga", izjavio je prvi čovjek koševskog kluba u intervjuu za "Avazov Sport".

Kusturica je dodao da su Nijemci u predstojećem dvomeču apsolutni favoriti, ali je tako bilo i u slučaju grčkog Atromitosa.

"Šanse uvijek postoje, a to je pokazalo i Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Mi smo svoje ciljeve ostvarili i u susrete sa Borusijom ulazimo rasterećeni. Nadamo se najboljem, ali nećemo biti razočarani i ako ne prođemo. Najvažnije je da dostojno predstavimo bosanskohercegovački fudbal", naglasio je između ostalog Kusturica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC