• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pašić: Neka Borusija plati za HSV!

Autor mondo.ba

Legenda Sarajeva Predrag Pašić dočekao da poslije 34 godine na "Koševu" gostuje njemački bundesligaš Borusija iz Menhengladbaha. U oktobru 1980. Hamburger izvukao remi (3:3).

 Pašić: Neka Borusija plati za HSV!  Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbaler bordo kluba iz osamdesetih godina je bio strijelac dva gola protiv HSV-a, ali je "het-trik" tada postigao Horst Hrubeš i izbacio ekipu sa "Koševa" iz tadašnjeg Kupa UEFA.

Pašić je u izjavi za "Dnevni avaz" najprije čestitao sadašnjoj garnituri Sarajeva na plasmanu u plej-of Lige Evrope i zahvalio se što su omogućili dolazak jednog bundesligaša poslije 34 godine.

"Hvala bordo tim što nam je u glavni grad donio fudbalski praznik. Ovo su dani zbog kojih osjećamo ponos. Borusija jeste favorit, ali imamo šansi. I nije kurtoazija. Najvažnije je da igrači ne sagore u prevelikoj želji jer igrati znaju. Neka pobjeda nad Borusijom bude osveta za Hamburger", rekao je legendarni Paja.

Izvor: MN PRESS

Na toj utakmici odigranoj 1. oktobra 1980. godine, Pašić je potpuno "izludio" desnog beka HSV-a Manfreda Kalca, tadašnjeg reprezentativca Njemačke, koji se u gotovo svakom duelu "nagledao leđa" bivšeg jugoslovenskog reprezentativca.

"HSV je tada bio jedan od najboljih klubova na svijetu. U Hamburgu je bilo 4:2, a isključena su nam čak tri fudbalera. Revanš pred 45.000 ljudi u Sarajevu počeo je brzim golom Zorana Lukića, vodili smo i 3:2 i imali dvije stopostotne šanse, ali nam je Hrubeš presudio. A Kalc me iznenadio, nije želio da se pozdravi sa mnom poslije meča. To mu nisam zaboravio pa je dobio 'lekciju' i dok sam igrao za Štutgart", dodao je kolumnista MONDA tokom Mundijala u Brazilu.

Prvi susret između Sarajeva i Borusije igra se 21. avgusta na stadionu "Asim Ferhatović Hase", a revanš sedam dana kasnije u Menhengladbahu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC