• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salihamidžić: Sarajevo nema šanse, ili tek male

Autor mondo.ba

Bivši reprezentativac BiH i nekadašnji član minhenskog Bajerna Hasan Salihamidžić nije optimista kada su u pitanju šanse Sarajeva da eliminiše Borusiju Menhengladbah u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evropu.

Popularni Braco u razgovoru za “Avaz Sport” rekao je da je igranje protiv Borusije Menhengladbah velika stvar za Sarajevo, a onda prokomentarisao da li “bordo tim” ima šanse protiv Nijemaca.

“Objektivno nema. Mislim kada se uzmu u obzir budžeti klubova, tradicija, liga gdje igra Sarajevo, a gdje Borusija, igrači… Sve je sada na strain Borusije. Sarajevo ima male šanse, ipak, u fudbalu je sve moguće. Velika je stvar što naš jedan klub igra s njemačkom ekipom. I to je podvig”, rekao je Salihamidžić.

On je kratko analizirao samu ekipu Borusije za koju kaže da je odlična.

“Tipičan njemački tim. Borusija ima odličnog trenera, među pet su najboljih ekipa u Bundesligi. Najjače im je oružje što sve rade timski, zajedno napadaju i zajedno se brane. Prošle sezone jedini su pobijedili Bajern. To ti sve govori o kakvom se timu raid. Ne znam ko ih je sve napustio, ali imaju sjajne veznjake, ofanzivce, kakvi su Kramer, Čake, Nordveit, Azar, Herman… Tu su odlični Brazilac Rafael i Maks Kruze… Odlična ekipa”.

Salihamidžić je radio za njemački ZDF kao stručni komentator, ali u budućnosti će se posvetiti trenerskom poslu.

“Pomalo se pripremam za trenerski posao. Vidjeću kada su termini, moram prvo proći B program pa A program. Čini mi se logičnim da radim kao trener”.

Nekadašnji kapiten BiH je prokomentarisao i oproštaj donedavnog kapitena Emira Spahića od nacionalnog tima.

“Spaha je obavio dobar, odličan posao s reprezentacijom i oprostio se u pravo vrijeme. Igrati u Brazilu na Svjetskom prvenstvu kruna je njegove karijere”.

Novi kapiten “zmajeva” je Edin Džeko…

“Na mislim da je selektor pogriješio. Naprotiv. Da sam i ja na Sušićevom mjestu isto bih postupio. Selektor je odgovoran za reprezentaciju, igrače, tim, taktiku pa je logično da bira svog saradnika an terenu. Osim toga, Džeko je i po drugim kvalitetima najbolje rješenje. Ima sve reference da bude novi lider, da odvede reprezentaciju na Evropsko prvenstvo u Francuskoj”, rekao je Salihamidžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC