• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ovo je derbi starih rivala iz EX-YU"

Autor mondo.ba

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić i napadač Nemanja Bilbija složni u ocjeni da bordo tim u subotu protiv Veleža mora nastaviti seriju pobjeda, dok su u mostarskom taboru istakli da je domaćin favorit, ali da "rođeni" imaju svoje ciljeve.

 "Ovo je derbi starih rivala iz EX-YU" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

U trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu (20.15 h) sastaće se Sarajevo i Velež.

"Sarajevo i Velež su stari sportski prijatelji i rivali iz bivše Jugoslavije i poslije. Sigurno je to ekipa koja ima kvalitet. Doći će da naprave kvalitetan rezultat. I sigurno imaju nekoliko kvalitetnih igrača. Mi smo maksimalno skoncentrisani na ovu utakmicu, uopšte ne razmišljamo o utakmici sa Borusijom iz Menhengladbaha. Nadam se kvalitetnoj predstavi kojom ćemo naplatiti bodove iz Banjaluke", izjavio je šef struke kluba sa Koševa i dodao da o plej-ofu Lige Evrope i duelu sa njemačkim predstavnikom ne želi da razmišlja dok se ne završi utakmica sa "rođenima".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Banjalučanin u redovima bordo kluba, koji je bio strijelac protiv Borca u Banjaluci (1:2) Nemanja Bilbija izjavio je da ekipa želi da nastavi pozitivan niz i na sutrašnjoj utakmici.

"Moja i očekivanja ekipe su pobjeda. Velež je tim koji dobro poznajemo, znamo šta mogu da nam urade. Ipak, mi smo svesni šta je naš cilj, a to je nastavak pozitivne serije", rekao je Bilbija, a prenio klupski sajt ekipe sa Koševa.

Nekadašnji fudbaler Borca i Vojvodine se osvrnuo i na svoje dobre igre u posljednjih par utakmica.

"Možda u te tri evropske utakmimce nisam postigao pogodak, ali sada sam sve naplatio. I dok nije bilo golova, dobro sam radio. Biću srećan ako pobijedimo Velež a ja ne dam nijedan gol".

Trener Mostaraca Nedim Jusufbegović je istakao da Sarajevo i Velež svojim rejtingom zaslužuju da međusobni dvoboj bude okarakterisan kao derbi.

"Mi smo spremni, motivisani i koncentrisani za sutrašnji meč. O Sarajevu zaista mogu reći samo pohvale. To je ekipa koja ima daleko najveći budžet u našoj ligi, pa prema tome i koncentraciju velikog broja kvalitetnih fudbalera. Oni su u formi, a to su pokazali u utakmicama Lige Evrope. Bez obzira na kvalitet koji imaju, mi nećemo odustajati od naše igre. Mislim da imamo dovoljno kvalitetnih igrača da odigramo dobru utakmicu i uz malo sreće dođemo do željenog cilja".

Banjalučanin iz tabora "rođenih" Darko Maletić u karijeri je igrao mnogo derbija.

"Prije svega ugođaj je igrati ovakve utakmice. Sarajevo je za nastup u Ligi Evrope zaslužilo pohvale i to najbolje govori o njihovom kvalitetu. Mi smo svjesni snage protivnika, ali to opet ni u čemu ne umanjuje našu želju da prikažemo dobru predstavu i naravno dođemo do cilja kojeg priželjkujemo", rekao je nekadašnji reprezentativac BiH, a prenio klupski sajt "rođenih".

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se u subotu u 20.15 sati na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" uz direktan prenos na BHT-u. Derbi na "Koševu" će suditi Ognjen Valjić iz Banjaluke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC