• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bog prašta, Vaha ne

Autor mondo.ba

Vahid Halilhodžić odstranio iz ekipe Florana Maludu. Došlo do fizičkog obračuna.

Vahid Halilhodžić vratio se ovog ljeta na klupu Trabzonspora, nakon što je sa reprezentacijom Alžira završio nastup na Svjetskom prvenstvu.

U turskom timu nastavio je sa svojom trenerskom filozofijom, u kojoj je bitna stavka da nema „zvijezda“ i da su u timu „svi isti“. To je na svojoj koži osjetio Floran Maluda, nekadašnji fudbaler Liona i Čelsija.

Francuz je imao fizički obračun s Vahom, koji ga je odstranio iz prvog tima, s kojim ne može ni trenirati, a izvjesno je da će napustiti klub.

Do sukoba je došlo kada je Halilhodžić tražio od igrača da zajedno odgledaju snimak utakmice Rostova, sa kojiom njegov tim u četvrtak igra kvalifikacije za Ligu Evrope, što je Maluda odbio.

"Stav i njegovo ponašanje nisu me iznenadili, jer je u ovom klubu i sa prijašnja dva trenera imao problema. Imao je sličnih problema i u Čelsiju, Lionu, ali i nacionalnom timu Francuske. Morao je naći neko opravdanje i razlog da ode negdje drugo. Ne želim više razgovarati o tome. Napisao sam izvještaj. Nakon ovoga svako će priznati svoje greške i nositi svoju odgovornost. Ova tema za mene je završena”, rekao je Halilhodžić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC