• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan sačuvao šansu za jesen u Evropi

Autor mondo.rs

Crno-beli očajno počeli, ali na kraju savladali Nefči u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za Ligu Evrope - 3:2.

  Partizan sačuvao šansu za jesen u Evropi Izvor: MN PRESS

Prve dve godine Partizan i Nefči sastali su se u grupnoj fazi Lige Evrope, a oba meča završena su bez pobednika (u Beogradu je bilo 0:0, u Bakuu 1:1).

Ove godine, žreb je odlučio da se srpski i azerbejdžanski klub sretnu u poslednjem kolu kvalifikacija za grupnu fazu Lige Evrope.

Posle meča u Beogradu, Partizan je bliži konačnom cilju. Crno-beli su pred oko 13 hiljada svojih navijača slavili 3:2, iako su već u 17. minutu gubili 0:2.

Kao i pre dve nedelje protiv Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona, vicešampion Srbije u meč je ušao "iz rikverca", a potom pokazao da je mogao i do mnogo povoljnijeg rezultata nego što je konačan. Stoga, grupna faza Lige Evrope može se reći da je i blizu, ali i daleko...

SASTAVI:

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović - Drinčić, Brašanac, Ninković (61. Živković), Grbić (71. S. Ilić) - Lazović, Škuletić (80. Fofana).

NEFČI: Stamenković - Junužade, Silva, Kaue - Ramos, Sejidov (90+4. Imamverdijev), Bertuči, Abdulajev (72. Kanales) - Flavinjo (82. Masimov), Vobaj - Nfor.

Moraće Marko Nikolić mnogo toga da popravi u igri svog tima za revanš narednog četvrtka u Bakuu, iako je po završetku utakmice pred kamerom Radio Televizije Srbije izjavio da Partizan sigurno pobeđuje u Azerbejdžanu.

"Pobedili smo ovde, pobedićemo i tamo i plasiraćemo se u grupnu fazu Lige Evropa", poručio je trener crno-belih.

Da bi se to i dogodilo, Nikolić će morati da poradi na pristupu svojih igrača utakmici, jer je odbrana crno-belih u prvih dvadesetak minuta delovala kao pasivan posmatrač dešavanja na terenu i ko zna šta bi bilo da Denis Silva u 29. minutu nije postigao autogol. Brazilcu je to bio treći gol u Humskoj, pošto je prethodno u 11. i 17. minutu pogodio pravu metu.

Prva dva njegova pogotka uticala su na to da se sa tribina zaori "Uprava napolje", što je doprinelo da predsednik Partizana Dragan Đurić i njegovi saradnici napuste ložu, a verovatno i stadion.

Nespretna reakcija Silve na centaršut iz prekida dala je jak "vetar u leđa" domaćim fudbalerima, a posle lepog lob udarca Petra Škuletića u 32. minutu nastao je pravi trans na tribinama Partizanovog stadiona.

Tek tada su igrači u crno-belim dresovima izgleda shvatili koliko mogu i potpuno preuzeli inicijativu. Napadi su se ređali, ali je izostala završnica. Gosti su uspeli da se odbrane do odlaska na odmor i potom konsoliduju.

U drugom poluvremenu Nefči je donekle uspeo u nameri da "umrtvi" utakmicu, međutim, sa nekoliko dobrih akcija igrači Partizana pokazali su da se neće zadovoljiti remijem, a postalo je jasno i da odbrana gostiju ima svoje mane...

Velika želja za trećim pogotkom nagrađena je u 69. minutu i to još jednim autogolom. Ovaj put Sašu Stamenkovića matirao je Junužade, "zakucavši" loptu u svoj gol na centaršut Danka Lazovića.

Tada je tempo igre opao, ali mogli su crno-beli i do željenog četvrtog pogotka koji bi im sigurno doneo mnogo mirniji revanš. U toku je bila nadoknada utakmice kada je Lazović šutirao glavom, a Stamenković refleksnom reakcijom uspeo da sačuva svoju mrežu i nadu Azerbejdžanaca da mogu u grupnu fazu Lige Evrope.

Sa istim optimizmom u revanš 28. avgusta ulazi i Partizan, a videćemo ko će se na kraju radovati.

TOK UTAKMICE:

Izvor: MN PRESS

KRAJ.

- Nefči je uspeo da se odbrani i sa koliko-toliko povoljnim rezultatom čeka revanš. Igrači Partizana su ti koji će mnogo više žaliti.

Posebno zbog šanse za Danka Lazovića u nadoknadi, kada je šutirao glavom, a Stamenković vrhovima prstiju uspeo da sačuva svoju mrežu! Da su slavili sa dva gola razlike, crno-beli bi bili mnogo mirniji... Ovako, prilika za jesen u Evropi je tu, ali sledi teških 90 minuta u Azerbejdžanu.

- Crno-beli nisu zadovoljni "samo" golom prednosti. Nastavili su sa ofanzivnom igrom i posle pogotka za 3:2.

- GOL, 3:2! Partizan vodi od 69. minuta autogolom Junužadea. Lazović je odlično centrirao sa desne strane, Grbić bio "kratak", a Junužade iz "klizećeg" smestio loptu u svoju mrežu.

- Pokušavaju igrači Partizana da postignu i treći gol, međutim, gostima uspeva da se odbrane, a uspeli su i da "umrtve" igru.... Još nešto više od 25 minuta nade za crno-bele.

- Umalo 3:2! Danko Lazović je dobro skočio i šutirao glavom u 58. minutu na centaršut iz kornera, ali je lopta otišla koji milimetar iznad prečke.

- Serija prilika za Partizan u 55. minutu! Prvo je Lazović loše primio loptu iako u dobroj poziciji, potom su gosti imali mnogo problema da je izbace iz svog peterca, a kada su nekako uspeli, na nju je natrčao Vulićević, ali je šutirao pored gola.

- Prvih pet minuta drugog dela igra se u ritmu koji odgovara gostima. Uglavnom na sredini igrališta...

- Drugo poluvreme je počelo bez izmena u sastavima.

Kraj prvog poluvremena veoma uzbudljive utakmice. Gosti su mnogo bolje počeli i iskoristili "uspavanost" odbrane Partizana, ali su se crno-beli trgli autogolom trostrukog strelca Denisa Kruza Silve. U narednih nekoliko minuta bio je pravi "juriš" na gol azerbedjažnskog tima tokom kojeg je Petar Grbić lepo lobovao Sašu Stamenkovića za izjednačenje.

Izvor: MN PRESS Utisak je da bi uz sigurniju i čvršću igru u odbrani Partizan u nastavku meča mogao do mnogo povoljnije pozicije pred revanš nego što je trenutna.

- GOL, 2:2! Petar Grbić je lepim lob udarcem u 32. minutu matirao istrčalog Sašu Stamenkovića za izjednačenje i jak "vetar u leđa" crno-belima za nastavak meča.

- GOL, 1:2! Ponovo je strelac Denis Silva, ali ovaj put u gol svog tima. Nespretno je reagovao u 29. minutu na centaršut iz prekida sa leve strane i glavom matirao Sašu Stamenkovića koji je krenuo da pokupi loptu.

- Veeeeeliki promašaj Nikole Ninkovića u 26. minutu! Imao je potpuno nebranjen gol na šest-sedam metara ispred sebe, ali je šutirao iznad prečke! Prethodno je Petrović dobro centrirao, a Grbić ispred istrčalog Stamenkovića promašio loptu. Imao je Ninković dovoljno vremena da se namesti, ali je šutirao iz prve...

- Ubrzo posle drugog gola Nefčija stadionom Partizana zaorilo se "Uprava napolje".

- Samo nekoliko trenutaka posle drugog gola gostuju žuti karton zbog simuliranja dobio je Petar Grbić. Stigao je napadač crno-belih do lopte pre Stamenkovića, ali mu je ona pobegla pa je odlučio da teatralnim padom pokuša da iznudi penal. Prozreo je turski sudija njegovu nameru i opomenuo ga zbog toga...

- GOL, 0:2! Gosti vode 2:0 od 17. minuta, a ponovo je strelac Denis Silva. I opet je odbrana crno-belih delovala uspavano i nespretno na centaršut iz korena.

- GOL, 0:1! Nefči vodi od 10. minuta golom defanzivca Denisa Silve. Lopta se posle centaršuta iz kornera odbila do Vobeja koji je sa desne strane centrirao spoljnim delom kopačke. Nije to bio opasan centaršut ali je odbrana Partizana delovala veoma sporo, pa usamljeni Silva nije imao poteškoća da iz peterca zatrese mrežu.

- Ubrzo je uzvratio Partizan, ali je šut Nikole Ninkovića posle "plivanja" Stamenkovića u prazno, na centaršut sa desne strane, izblokiran bukvalno na gol-liniji.

- Manje od 120 sekundi trebalo je gostima da postignu gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se nalazio Vobej. Fudbaler Nefčija uhvaćen je u "zamku" posle centaršuta iz prekida.

- Na stadionu u Humskoj je oko 12.000 gledalaca.

- Meč sudi Husein Goček iz Turske.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Ovom celavcu zabraniti izlazak na teren nek ide kod Trajkovica. Pa ljudi bolje ce biti bez njega. Idi iz Partizana, mada je vec mozda kasno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC