• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletikova mala osveta Realu!

Autor mondo.rs

Nije baš da je bitno kao finale Lige šampiona, ali nije ni nebitno - Atletiko je osvojio prvi trofej u sezoni 2014/15.

Atletiko Madrid servirao je malu, hladnu osvetu Realu za poraz u finalu Lige šampiona.

Nije ovaj Superkup Španije ni približno bitan trofej u poređenu sa "ušatim", ali nije ni nebitna stvar naročito kada se sastaju gradski rivali.

Posle uvodnih 180 minuta u sezonu u Primeri sasvim je jasno šta ćemo gledati: Real i Barselona imaće đavolski ozbiljnog rivala, uprkos tome što su razni klubovi raskupusali šampionski sastav Atletika. Sve dok je Dijego "Čolo" Simeone na klupi tima sa Visente Kalderona, protiv njih se niko neće naigrati fudbala.

Posle 1:1 na Santijago Bernabeu, bilo je 1:0 na Visente Kalderonu prvim golom Marija Mandžukića u crveno-belom dresu, u 117. sekundi utakmicem odigrane pred punim tribinama stadiona!

Real je bio bolji, prema pruženoj igri, ali je Atletiko bio konkretniji u onome što je želeo - dao je gol u prvom napadu na meču i onda se čvrsto i disciplinovano branio, čekavši šanse iz kontre. Gledali smo to već i gledaćemo naredne sezone - Atletiko je kompetentan!

Novi golman crveno-belih, Moja, ispucao je loptu daleko u polje Reala u 2. minutu utakmice, Varan je nespretno "nabo" loptu glavom u vis, u skoku je najviši bio Koke koji je spustio "džabulanija" do Mandžukića, a Hrvat je nagovestio da neće previše komplikovati ove sezone - šut iz prve za 1:0 i delirijum na tribinama.

Tada je Simeone postavio dve linije ispred svog gola koje Real 25 minuta nije mogao da probije, a onda je Džejms Rodrigez promašio dve odlične šanse i namestio jednu Garetu Bejlu koji je do poluvremena mogao da izjednači na 1:1. Ali, nije...

U nastavku, trener gostiju Karlo Anćeloti poslao je na teren najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda, koji je prvu utakmicu napustio rano u prvom poluvremenu "zbog neprijatnosti u predelu zadnje lože". Iz igre je Italijan povukao vezistu Tonija Krosa, ali je zapravo Ronaldov ulazak ugasio kreativnost Rodrigeza, koji je potom ustupio mesto Isku.

I ti sitni detalji pokazali su da je dovođenje dvojice skupih pojačanja, Krosa i Rodrigeza, poremetilo balans u timu Reala i da će biti potrebno vreme da sve to legne na svoje mesto, dok je Simeone suviše lako i brzo pronašao sve što mu je trebalo da zakrpi rupe načinjene odlascima igrača, pre svega u Čelsi.

Ni Isko nije razmrdao Real u drugom poluvremenu, koji je bio znatno opasniji sa Rodrigezom u prvom delu igre, nego sa Ronaldom koji je tražio rešenje po svaku cenu.

U takvoj igri, mogao je strelac izjednačujućeg gola iz prvih 90 minuta, Raul Garsija, da povisi i na 2:0 i dokusuri skupog gosta, ali nije bio precizan. Ipak, kada ga je Simeone izvodio iz igre, dobio je ovacije, zasluženo, jer je bio igrač utakmice.

U nadoknadi vremena, Luka Modrić je dobio drugi žuti karton i tako se pridružio Simeoneu na listi isključenih. Prethodno, početkom drugog dela, temperamentni trener Atletika isključen je zbog burnog protesta, a razlog je bio taj što Huanfranu dugo nije bio dozvoljen povratak na teren posle ukazane pomoći.

Na kraju, prvi trofej sezone pripao je Atletiko Madridu, koji je nanizao skoro sve što je moglo da se osvoji od Simeoneovog dolaska u klub: Primera, Kup kralja, Liga Evrope, Superkup Evrope i Superkup Španije.

Od takmičenja koje je Atletiko igrao pod Simeoneom nedostaje samo Liga šampiona. Tu su crveno-beli stigli do finala. S kojim budžetom i s kakvim igračima - to je već jedna lepa fudbalska priča koja traje, a ovaj Superkup je nagovestio da će i trajati...

ATLETIKO MADRID: Moja - Huanfran, Miranda, Godin, Sikeira - Raul Garsija, Koke, Tijago, Gabi - Grizman - Mandžukić.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Varan, Ramos, Koentrao - Alonso, Kros, Rodrigez, Modrić, Bejl - Benzema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC