• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gojko Cimirot: Sa BiH želim na Evropsko prvenstvo!

Autor mondo.ba

Mladi Trebinjac Gojko Cimirot (21), nakon uspješnih partija u dresu Sarajeva, dobio je poziv selektora BiH Safeta Sušića da obuče dres reprezentacije Bosne i Hercegovine u predstojećim duelima sa Lihtenštajnom i Kiprom.

 Gojko Cimirot: Sa BiH želim na Evropsko prvenstvo! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u petak je saopštio spisak igrača na koje računa za prijateljski meč sa Lihtenštajnom 4. septembra u Tuzli, te kvalifikacioni duel sa Kiprom pet dana kasnije.

Na spisku se nalazi i mladi, dvadesetjednogodišnji Trebinjac Gojko Cimirot, nekada vezni fudbaler trebinjskog Leotara i Mladosti iz Gacka, a sada Sarajeva.

Cimirot je prije godinu dana stigao na "Koševo" iz Leotara, a sada je pozivom u seniorsku reprezentaciju BiH napravio veliki iskorak u svojoj karijeri.

"Toliko mi se lijepih stvari desilo u posljednje vrijeme da ne mogu sebi da dođem. I pored svega ja sam i dalje čvrsto na zemlji. Poziv selektora Sušića je za mene kruna svega onog što sam radio u dosadašnjoj karijeri. Sada želim da opravdam ovaj poziv. Zahvalio bih se i selektoru mlade reprezentacije Vladi Jagodiću koji je vjerovao u mene", rekao je Cimirot za "EuroBlic".

BORUSIJA MENHENGLADBAH

Sarajevo ove sezone sjajno igra na međunarodnoj sceni. Bordo tim eliminisao je Haugesund i Atromitos, posljednja prepreka ka Ligi Evrope je Borusija iz Menhengladbaha, koja je u prvom meču na "Koševu" u četvrtak slavila 3:2. Tim menadžer ovog bundesligaša Štefan Korel pratio je Cimirota u ovom meču, pa bi lako moglo da se desi da mladi Trebinjac karijeru nastavi u ekipi sa "Borusija park" stadiona. "Sigurno je da interesovanje tako velikog kluba i te kako godi i pokazuje mi da idem pravim putem. Ipak, ja imam ugovor sa Sarajevom do ljeta 2016. godine i sve je sad u rukama kluba. Sarajevo će odlučiti o svemu. Sve moje ambicije sad su vezane upravo za tim sa 'Koševa'. Moram biti iskren i reći da bih volio da jednog dana zaigram u Njemačkoj", poručio je Cimirot.

Već ranije Pape je nagovještavao da je Cimirot tip igrača koji bi mogao da zamijeni Zvjezdana Misimovića, koji se oprostio od dresa sa državnim grbom.

Ipak, mladi fudbaler stoji čvrsto na zemlji sa obje noge.

"Ja do sada nisam igrao za A reprezentaciju i zaista ne znam koju ulogu će mi namijeniti selektor. Moje je da na terenu ispunim sve ono što od mene bude tražio stručni štab. Ne razmišljam o tome hoću li biti nasljednik Zvjezdana Misimovića ili ću da imam neku drugu ulogu u timu. Za mene je čast što ću igrati za A reprezentaciju i želim da sa BiH izborim plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", jasan je mladi veznjak Sarajeva.

Cimirot je prije dvije godine bio na probi u Borcu, ali tada nije došlo do dogovora o saradnji.

"Tada sam imao problem s a papirimia iz Leotara i morao sam da se vratim. Ne znam da li se taj problem mogao riješiti. To morate pitati ljude iz Borca, a bio sam tako blizu ugovora", zaključio je Cimirot.

Cimirot je u dresu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine odigrao 14 utakmica.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC