• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Vila preživela gostovanje Njukasla

Autor mondo.rs

Aston Vila nije imala šut u okvir gola za 90 minuta igre protiv Njukasla, koji je mogao i do tri boda u finišu.

Aston Vila dočekala je Njukasl u premijernoj utakmici 2. kola Premijer lige sa tri boda sa otvaranja sezone i gostovanja u Stouk Sitiju.

Njukasl je došao na "Vila park" bez bodova posle poraza kod kuće od šampiona Mančester sitija.

Moglo je da se pomisli da bi Vila trebalo da bude favorit i tim koji će jurišati na tri boda, ali će tim iz Birmingema na kraju rado prihvatiti poen koji mu je ostao posle ne baš lepih 0:0 za gledanje.

Za 90 minuta igre, Aston Vila nije uputila šut u okvir gola Tima Krula, dok je na drugoj strani Bred Guzan četiri puta vadio kestenje iz vatre, a poslednji put u 88. minutu kada je rezervista Sijem de Jong mogao da donese sva tri boda "svrakama".

Bila je to samo poslednja u nizu šansi za Njukasl, čiji novi tandem napdača Emanuel Rivije/Remi Kabelja i dalje traži prvi gol u Premijer ligi.

Ruku na srce, Vila je odigrala dobro prvo poluvreme, iako bez pravog šuta ka golu, ali bila je nešto organizovaniji tim od rivala, koji je potpuno zagospodario terenom u finišu meča, ali opštu ofanzivu morao da plati profesionalnim isključenjem Majka Vilijamsona. On je u nadoknadi vremena grubo morao da seče brz kontra napad domaćih, koji je pretio da se završi pobedom i delirijumom većine navijača na stadionu.

Sudija Majk Din bez dvoumljenja pokazao je Vilijamsonu drugi žuti karton, pa je tako tim Alana Pardjua zabeležio prvo isključenje posle 42 utakmice u Premijer ligi i to je bio najduži niz do danas.

Da Vilijamson nije odradio prljav posao, možd bi "Vilijani" prvi put posle 1999. godine zabeležili dve pobede na startu šampionata.

Ovako... Vila četiri boda, Njukasl jedan. Zadovoljniji će biti domaći, iako su mogli da se čuju i zvižduci za prikazanu igru sa tribina na kojima je bilo više od 30.000 navijača.

Meč je počeo po suncu, a završen po potpunoj provali oblaka.

Od 16 sati sastaju se Čelsi - Lester, Kristal Palas - Vest Hem, Sautempton - VBA i Svonsi - Barnli, dok u 18.30 igraju Everton i Arsenal.

Sutra su na programu mečevi Hal - Stouk (14.30), Totenhem - KPR (14.30) i Sanderlend - Mančester Junajted (17), a u derbiju kola u ponedeljak snage će odmeriti Mančester Siti i Liverpul (21).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC