• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čelsi opet liči na Murinjov Čelsi

Autor mondo.rs

Sada više nema dileme, sa Dijegom Koštom u napadu, Čelsi će razgrtati odbrane koje se budu zbijale pred golom. Briljirao Ivanović.

Već posle dva kola Premijer lige u sezoni 2014/15, stigla je definitivna potvrda onoga što je nedostajalo Čelsiju u sezoni 2013/14.

Masa u napadu!

Dijego Košta razgrnuo je odbranu Lestera posle 65 minuta igre na "Stamford bridžu" i, posle asistencije i sjajnog prodora našeg kapitena Branislava Ivanovića, zakucao loptu svom snagom ispod Kaspera Šmajhela za sasvim zasluženo vođstvo svog tima.

Kada su dva snažna momka, Ivanović i Košta otvorili borbenog povratnika u Premijer ligu, sve je bilo lakše, pa je tako i Eden Azar u 77. minutu lepim golom krunisao lepu solo akciju i potvrdio drugu pobedu ekipe Žozea Murinja u dva kola:

Čelsi - Lester 2:0 (0:0).

Košta je postigao drugi gol u drugoj utakmici za novi klub, a što se Čelsija tiče to nije pošlo za nogom nikome od dolaska Torea Andrea Floa, krajem 90-ih.

Kada su tri boda upisana, Murinjo je podigao na noge "Stamford bridž" u uveo u igru živu legendu kluba, Didijea Drogbu. Strelac najvažnijeg gola u istoriji kluba, u finalu Lige šampiona 2012. godine, doživeo je višeminutne ovacije navijača i vlasnika kluba, Romana Abramoviča, koji je razvukao kez od uva do uva.

Nemanja Matić bio je standardno dobar na sredini terena, ali epitet utakmice verovatno bi trebalo da ponese Ivanović, koji je namestio prvi gol i bacio dvojicu čuvara "u nesvest", pre nego što je pronašao Koštu na pravom mestu. Mimo toga, desni bek Čelsija imao je dve šanse da glavom savlada Šmajhela, golmana slavnog porekla (on je sin bivšeg čuvara mreže Mančester junajteda, Pitera).

Ivanović je, do Azarovog gola za 2:0, bio direktan akter svakog od prva četiri Čelsijeva pogotka u sezoni. U prvom kolu, podsetimo, Čelsi je kao gost pobedio Barnli rezultatom 1:3.

Čelsijev gradski rival Vest Hem nagovestio je velike mogućnosti ove sezone sa pojačanim timom. Smena sjajnog Tonija Pulisa nije se pokazala kao pravo rešenje za Kristal Palas, koji je već na poluvremenu imao 0:2 u duelu sa Vest Hemom, a na kraju 1:3.

Vest Hem je donekle nadoknadio startni poraz kod kuće od 0:1, kada su igrači Totenhema sa igračem manje došli do tri boda u 93. minutu utakmice.

REZULTATI 2. KOLA:

Aston Vila - Njukasl 0:0

Čelsi - Lester 2:0 (0:0)
/Košta 63, Azar 77/

Kristal Palas - Vest Hem 1:3 (0:2)
/Šamak 48 - Zarate 34, Dauning 37, Kol 62/

Sautempton - VBA 0:0

Svonsi - Barnli 1:0 (1:0)
/Dajer 23/

Everton - Arsenal (18.30)

U nedelju:

Hal - Stouk (14.30)
Totenhem - Kvins Park Rendžers
Sanderlend - Mančester junajted (17.00)

U ponedeljak:

Mančester siti - Liverpul (21.00)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC