• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH:Borac ponovo bolji od Čelika

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac u derbiju 4. kola savladao Čelik na Gradskom stadionu u Banjaluci. Vrlo uzbudljivu utakmicu u kojoj su se redale šanse odlučio sjajni Aleksandar Subić golom u 32. minuti. Hinović spasio Čelik debakla.

 PLBIH:Borac ponovo bolji od Čelika Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Čelik ne zna kako protiv Borca na Gradskom stadionu.

To se potvrdilo i u subotu uveče kada je Borac zasluženo savladao Zeničane minimalnim rezultatom i upisao osmi trijumf protiv Čelika u posljednjih devet mečeva igranih u Banjaluci.

Ovaj derbi, igran na raskvašenom terenu Gradskog stadiona, završen je minimalnom pobjedom Borca, ali malobrojna publika vidjela je pregršt prilika, a gosti mogu da zahvale golmanu Salihu Hinoviću što nisu doživjeli pravi debakl.

Dvadesečetverogodišnji golman Čelika branio je gotovo sve u subotu uveče i držao svoj tim u igri, ali pogodak Subića u 32. minutu nije uspio da spriječi.

Lijevi bočni Borca odlično se snašao u ulozi napadača, vješto izbjegao ofsajd zamku i našao se iza leđa Čelikove odbrane, a potom lobovao Hinovića za vođstvo i kako se ispostavilo pobjedu Borca 1:0.

Niz šansi u ovom derbiju počeo je u 16. minutu kada je Stokić šutirao preko gola sa 17 metara poslije odličnog prodora i ubacivanja Subića. Istini za volju, lopta je okrznula jednog igrača Čelik i otišla preko prečke.

Četiri minuta kasnije Alispahić se našao u stopostotnoj prilici poslije kontre, ali je u odsudnom trenutku Pilipović izblokirao njegov pokušaj, a možda bi bolje bilo da je Alispahić dodao loptu usamljenom Selimoviću.

Isti igrač probio je po desnoj strani u 23. minutu, ali je njegov šut odbranio Avdukić.

Na drugoj strani i čuvar mreže Čelika Hinović bio je siguran poslije šuta glavom Grujića u 27. minutu, nakon slobodnjaka koji je izveo Žižović.

U 32. minutu Borac je poveo preko Subića, a Čelik je u manje od 60 sekundi mogao do izjednačenja, ali Bašić se nije snašao poslije greške domaće odbrane i poklon lopte, šutirao je sa pet metara, a njegov udarac odbranio je Avdukić.

Odmah u sljedećem napadu, na drugoj strani Borac je imao odličnu priliku da poveća prednost ali je pokušaj Ilića Hinović zaustavio gotovo na gol liniji, a istakao se i u nastavku akcije odbranivši pokušaje domaćih fudbalera.

U 38. minutu gužva u petercu Borca, i kako to priliči derbijima, bilo je i malo koškanja, ali je arbitar smirio situaciju bez kartona.

Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika, a onda u 55. minutu dvije šanse u samo nekoliko desetina sekundi.

U odličnoj šansi na sedam-osam metara od gola našao se Selimović, ali pogađa svog saigrača, Simića, a u kontranapadu Ilić iz vrlo dobre šanse šutira preko gola.

Tri minute kasnije Simić je sa ivice šesnaesterca pokušao da lobuje Avdukića, ali njegov šut završava preko gola.

U 67. minutu Stokić se našao u prilici i poslije prodora uputio dobar prizemni udarac, ali je Hinović siguran.

Izvor: MONDO

Navijačima Borca sigurno nije bilo svejedno u 70. minutu, kada je Simić dodao glavom do Selimovića, ali je ovaj upućenu visoku loptu dugo čekao i omogućio odbrani Borca da ga izblokira.

Kazna je umalo uslijedila na drugoj strani, sjevnula je kontra, probio je odlični Subić po lijevoj strani, a onda bio pomalo sebičan i umjesto da uposli ilića, sam šutirao gotovo iz mrtvog ugla. Pogodio je mrežu, ali njen vanjski dio.

Nrzvanična borba Subića i Hinovića za epitet igrača utakmice nastavljena je u 79. minutu kada je bek Borca ponovo odlično prošao po lijevoj strani, ušao u šesnaesterac i "servirao" loptu svom kapitenu Grujići, ali njegov pokušaj sa pet metara maestralno brani Hinović, da bi rezervista Siniša Dujaković potom odbijenu loptu poslao preko gola.

Tri minute kasnije Subić ponovo u ulozi napadača,centaršut sa desne strane dobro je zahvatio glavom ali je lopta pogodila jednog igrača Čelika u rame i otišla u korner.

Možda i najbolju priliku da poveća prednost Borca imao je Stokić u 83. minutu, ostao je sam iza protivničke odbrane i krenuo ka golu, ali je Hinović na vrijeme izašao i intervenisao nogom na ivici šesnaesterca, a lopta se od Stokića odbila u gol-aut.

Pokušali su gosti dubinskim loptama da naprave gužvu pred golom Borca, ali im to nije uspjelo i Banjalučani su sačuvali prednost 1:0 i upisali drugi vezani trijumf ove sezone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC