• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Belarabi šokirao Dortmund

Autor mondo.rs

Vicešampion Nemačke poražen pred svojim navijačima na premijeri u Bundesligi. Jojić starter, pa zamenjen, Subotić ostao na klupi.

Bajer iz Leverkuzena nije mogao da zamisli bolji početak sezone. "Farmaceuti" su u derbiju prvog kola Bundeslige pobedili na Signal Iduna parku Borusiju 2:0 (1:0).

Praktično, utakmica nijednog trenutka nije bila u egalu, jer je prvi pogodak postignut posle osam sekundi igre, što je novi rekord Bundeslige.

Fudbaleri Bajera izveli su početni udarac, razmenili nekoliko pasova, a onda je Karim Belarabi postigao gol. Početak iz snova u novom klubu momka rođenog u Berlinu.

Krilni napadač, čija je majka Marokanka, a otac iz Gane, ovog leta se vratio u Leverkuzen posle sezone provedene na pozajmici u Ajntrahtu iz Braunšvajga.

Početak utakmice nagoveštavao je goleadu pred oko 80.000 navijača, ali se do drugog pogotka čekalo više od 90 minuta. Tek u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena Bajer je obezbedio čitav plen.

U jeku napada "milionera" sevnula je opasna kontra gostiju i sigurna realizacija Štefana Kislinga. Asistenciju je upisao Belarabi.

Borusija je konstantno napadala, pokušavala da preokrene rezultat, ali je odbrana tima iz Leverkuzena delovala savršena. Na visokom nivou bio je i napad, tako da su česte kontre bila stalna opasnost po Mičela Lagenraka, čuvara mreže Borusije, koji je među stativama zamenio veterana Romana Vajdenfelera.

Miloš Jojić bio je starter, ali ga je Jirgen Klop zamenio u 75. minutu. Neven Subotić ostao je među rezervama.

Poraz od Bajera bio je prvi za Dortmund u novoj sezoni. "Milioneri" su u Superkupu Nemačke bili bolji od Bajerna 2:0, dok su u Kupu lagano izašli na kraj sa Štutgart Kikersom 4:1.

Leverkuzen je u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona pobedio u gostima Kopenhagen 3:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC