• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan skratio muku pred Baku!

Autor mondo.rs

Sa lepih 3:0 i svih devet bodova, crno-beli putuju u Azerbejdžan gde će u četvrtak igrati za plasman u Ligu Evrope.

Petar Škuletić prekratio je muku pred put u Baku.

Potom, neprijatnost zbog otvorene i opasne igre Donjeg Srema, razbili su Danko Lazović i Saša Marković.

Jedan gol, postignut iz penala u nadoknadi vremena prvog dela igre, delio je Partizan i Donji Srem sve dok Zvonko Varga nije ubacio u igru kapitena Sašu Ilića i napadača Danka Lazovića, a onda je favorit to zaista i postao na terenu.

Partizan - Donji Srem 3:0 (1:0) u meču 3. kola Jelen Superlige, za svih devet osvojenih bodova u trci sa takođe maksimalnom Crvenom zvezdom i dobru atmosferu pred put u Baku, u Azerbejdžan, gde će tim Marka Nikolića u četvrtak igrati za plamsan u Ligu Evrope sa ispisanih 3:2 na semaforu iz prvog susreta.

Lošu atmosferu zakuvanu u četvrtak, kada su Azeri vodili 2:0 u Humskoj, popravili su navijači Partizana koji su se ujedinili ove nedelje ispred Hrama Svetog Save i poslali poruku igračima da od njih očekuju isto na terenu. Bez sklonjenog Nikole Ninkovića, a sa Sašom Markovićem u startnoj postavi i novajlijom Nenadom Marinkovićem umesto Lazovića, Partizan se dugo mučio da opravda podršku koju je slalo oko 8.000 navijača na stadionu.

Tek ulaskom Ilića i Lazovića, favorit je počeo da pogađa mrežu.

Treba reći i to da je Donji Srem odigrao odličan meč, da se trener gostiju Nenad Vanić nijednog trenutka nije branio i da je rezultat mogao da bude drugačiji da se super iskusni napadač Pećinčana Darko Spalević nije obrukao dva puta u zicer situacijama pred Milanom Lukačem.

Spalević je pri rezultatu 1:0 pogodio Lukača u telo u situaciji 1 na 1, a onda pri vođstvu Partizana od 2:0 pogodio je prečku, ponovo u situaciji kada ga je od gola delio samo čuvar mreže crno-belih.

Partizan je svoje šanse koristio (u prvom poluvremenu nije ih ni imao), Donji Srem nije, tako da je tim iz Humske zabeležio i treću pobedu nad istim protivnikom u Beogradu uz gol-razliku 8:2.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, B. Ilić, StankovIć, N. Petrović - Brašanac, Marković, Grbić, Živković - Marinković - Škuletić.

DONJI SREM: Milinović - Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Punoševac - Bukorac, Grujičić, Beljić, Stanisavljević, Zec - Spalević.

Strelci: Petar Škuletić u prvom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu, Danko Lazović u 67. minutu, u prvoj akciji crno-belih posle njegovog ulaska u igru i Saša Marković u 76. minutu, posle sjajnog udarca kapitena Saše Ilića.

1:0 - Škuletić je poslao oštro loptu u donji levi ugao golmana Miloša Milinovića, koji je "pogodio" stranu, ali nije imao šanse da zaustavi šut napadača Partizana. Sudija Radenko Piper iz Čačka opravdano je dosudio najstrožu kaznu u korist favorita, jer je lopta koja je išla u gol, posle šuta Škuletića, pogodila u ruku Stefana Bukorca.

Bukorčeva ruka bila je odvojena od tela, niko iz Donjeg Srema nije se protivio odluci čačanskog arbitra.

...
Izvor: YouTube

Ukratko, bila je to najopasnija akcija Partizana do tada na utakmici i srećna okolnost za domaćina, jer je lopta u "buketu" igrača u crvenim dresovima pogodila upravo Bukorca u ruku.

2:0 - Rezervista Lazović prekratio je muke svog tima i otklonio neprijatnost sa stadiona, u trenutku kada je Vanićev tim bio prilično ofanzivan i povremeno blizu izjednačenja. Ko zna koji po redu centaršut sa desne strane, ovog puta Živkovića, u gol nije pretvorio Škuletić, koji je tukao glavom, o zemlju, ali je Milinović to uspeo da odbije u polje...

Ipak, nedovoljno daleko!

...
Izvor: YouTube


Lopta je došla do Lazovića, koji je sa oko 10 metara od gola postigao efektan pogodak, od prečku! Kraj drame na stadionu u Humskoj.

3:0 - Posle drugog gola Partizana, Vanić je izveo defanziva i ubacio napadača, kako bi se nadigravao, Spalević je pogodio prečku i Donji Srem bio kažnjen.

Čovek koji je inicirao bolju igru crno-belih ulaskom u 55. minutu, Saša Ilić, poslao je "bombu" pod prečku, koju je Milinović uspeo da zaustavi. Na loptu koja je pala ispred gola Donjeg Srema natrčao je Škuletić, bio izblokiran, ali je na pravom mestu bio Marković koji je levom nogom poslao loptu u praznu mrežu.

U finišu meča, Partizan je propustio priliku da dodatno napuni mrežu Milinovića.

...
Izvor: YouTube


Na stadionu Partizana okupilo se oko 8.000 navijača, a ekipa posle više od dve godine nije imala paralelnu podršku sa dve tribine, jer je ranije u nedelju, oko 17 časova, došlo do zvaničnog pomirenja dve zaraćene frakcije, "Alkatraza" i "Zabranjenih", pa će ubuduće Jug ponovo biti ujedinjen u bodrenju tima.

Na toj tribini bilo je oko 3.000 navijača, koji su uglavnom pevali navijačke pesme. Sa ostale dve otvorene tribine, Istoka i Zapada, konstantno su dolazili povici: "Uprava napolje!", a to skandiranje inicirala je jedna mala grupa navijača sa Istoka, koja je izgleda odbila pomirenje sa Jugom i zadržala status "Zabranjenih".

Navijači Partizana bili su ujedinjeni u podršci kapitenu Iliću, kojem su pevali gotovo 15 minuta tokom drugog dela igre.

REZULTATI 3. KOLA:

Partizan - Donji Srem 3:0 (1:0)
/Škuletić pen 45, Lazović 67, Marković 75/

U subotu:

Voždovac - Rad 1:6
Novi Pazar - Radnički 1923 2:0
Spartak - Mladost 1:0
Jagodina - Radnički Niš 3:1
Napredak - OFK Beograd 2:4
Borac - Čukarički 0:0
Vojvodina - Crvena zvezda 0:1

TABELA:

1. Partizan 3 3 0 0 10:2 9
2. Crvena zvezda 3 3 0 0 6:0 9
3. Novi Pazar 3 2 1 0 4:1 7
4. Spartak 3 2 1 0 2:0 7
5. Rad 3 2 0 1 8:3 6
6. Vojvodina 3 2 0 1 5:2 6
7. Čukarički 3 1 2 0 3:1 5
8. OFK Beograd 3 1 1 1 4:5 4
9. Jagodina 3 1 1 1 4:5 4
10. Borac 3 1 1 1 3:2 4
11. Donji Srem 3 1 0 2 1:5 3
12. Mladost 3 0 1 2 2:4 1
13. Napredak 3 0 1 2 2:6 1
14. Radnički 1923 3 0 1 2 0:3 1
15. Radnički Niš 3 0 0 3 2:9 0
16. Voždovac 3 0 0 3 2:10 0

TOK UTAKMICE:

10 - U prvih deset minuta meča nije bilo ni polu prilika za gol.

11 - Škuletić! Napadač Partizana uputio je prvi šut ka golu gostiju, ali je Milinović bio dobro postavljen i zabeležio prvu odbranu. Partizan napada, ali Donji Srem pokušava iz kontre.

12 - Kontra gostiju! I lukav pokušaj Beljića, koji je probao akciju da završi "iz prve", ali neprecizno.

15 - Crno-beli u ofanzivi, dok Istok i Zapad skandiraju: "Uprava, napolje!"

25 - Skoro pola sata igre, bez pravih šansi. Partizan anemičan, Donji Srem ne šalje previše igrača "gore".

33 - Solidna šansa za Grbića, ali loš udarac glavom veziste Partizana sa oko 7, 8 metara od gola Donjeg Srema i onda kontra gostiju, koju je "profi" faulom morao da prekine štoper Ilić. Njemu je, posle faula nad Spalevićem, sudija Piper iz Čačka pokazao žuti karton.

Za sada ništa spektakularno na utakmici. Ni igre, ni poteza, ni šansi. Privremeni trener Partizana Varga traži od igrača da igraju brže i agresivnije.

40 - Partizan se očigledno muči. Grbić i Živković povremenu "dupliraju" pozicije na jednom od bokova, ali to za sada ne daje rezultate. Nedostaje kreacija kapitena Ilića na sredini.

43 - Marković je u jednoj akciji od šanse za Partizan napravio ofanzivni faul. Predugo je vukao loptu, probao bez pasa ka saigračima i onda dao sebi predug for, što je odbrana Donjeg Srema iskoristila.

Navijači su već pomalo nervozni, što je inače uobičajeno kada Partizan ne postigne gol do poluvremena.

45 - Penal za Partizan. Opravdano.

45 + 1 - GOL! Crno-beli vode pogotkom Škuletića sa bele tačke, nakon što je njegov pokušaj iz igre Bukorac zaustavio rukom.

POLUVREME: Olakšanje za crno-bele. Igrom nisu zaslužili vođstvo, ali su do njega stigli pomalo i srećno. Videćemo da li će Varga u dogovoru sa Nikolićem nešto menjati u nastavku. S druge strane Vanić je imao sve razloge da bude zadovoljan do 45. minuta i akcije u kojoj je njegov tim surovo kažnjen.

DRUGO POLUVREME:

51 - Zakuvalo se  na stadionu Partizana! Spalević, posle akcije Beljića, promašio je mega šansu za gol. Izašao je sam pred Lukača koji je istrčao sa gola, skratio ugao 37-godišnjem napadaču i odbranio mu "zicer".

U nastavku akcije, Partizan je imao čistu kontru, ali je Škuletić na centaršut Grbića malo zakasnio da poentira.

U tom trenutku uveliko je trajala bakljada na Jugu.

54 - Nova šansa za Donji Srem koji igra ofanzivno i traži gol. Ovog puta Lukač je odbranio udarac Zecu.

54 - Varga menja. Ulazi kapiten Ilić umesto neubedljivog Marinkovića.

58 - Novi opasan nalet Partizana, novi centaršut Grbića, novi let u prazno Škuletića - opet kratak!

65 - Kako vreme prolazi, tako je Partizan sve češće u defanzivi. Varga je uveo Lazovića.

67 - GOL! Lazović! Napadač Partizana, udarcem od prečku, povisio je na 2:0 i praktično "ubio" neizvesnost. Na terenu je bio tek koji minut...

71 - Vulićević, Vulićević, Vulićević, Vulićević... I na kraju ništa. Desni bek Partizana prošetao se do gola Donjeg Srema, predriblao trojicu igrača, ali je izostala završnica.

73 - Spalević, prečka! Zatresao se okvir gola u Humskoj, posle bega neuništivog Spalevića. Ovog puta je savladao Lukača, koji mu je već jednom skinuo zicer, ali ni ovog puta bivši igrač Crvene zvezde nije zatresao mrežu.

Donji Srem je imao veliku priliku da vrati neizvesnost u meč.

KRAJ UTAKMICE!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC