• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa može i sa desetoricom

Autor mondo.rs

Nisu bili potrebni Suarez i Nejmar za startnu pobedu Barselone. Dovoljan je bio Mesi.

Bez Luisa Suareza, koji neće moći da igra do kraja oktobra, bez tek oporavljenog pa ponovo povređenog Nejmara, bez Havijera Maskerana koji je isključen u 43. minutu...

Barselona je zabeležila pobedu u 1. kolu Primere i to ubedljivu. Elče je poražen rezultatom 3:0, a dva gola postigao je, ko drugi, Lionel Mesi.

Njemu je to bio 101. put u karijeri da daje dva i više gola za Barselonu, a trenutno je na 254 pogotka u La Ligi pa mu legendarni Telmo Zara sada beži za samo sedam golova na večnoj listi strelaca. Omaleni Argentinac je sezonu otvorio 355. i 356. pogotkom za klub za koji igra celog života.

Prvi gol, inače, Mesi je postigao okružen petoricom igrača, samo minut pre nego što je Maskerano opravdano isključen zbog profesionalnog faula u svojstvu poslednjeg igrača odbrane. Drugi Argentinac je tada velikodušno sprečio kontra napad Elčea i sprečio izjednačenje.

Mnogi su pomislili da bi debi Luisa Enrikea na "Kam Nou" stadionu, na kojem je godinama žario i palio, mogao da pokvari skroman gost sa igračem više, ali je dva minuta po povratku ekipa sa odmora Barselona prelomila susret. Jedan debitant, Ivan Rakitić, majstorski je uposlio drugog debitanta, Munira El Hadadija koji je vešto postigao prvi gol iz prvog šuta u okvir gola u Primeri.

El Hadadi je u 47. minutu, sa 18 godina i 357 dana, postao četvrti najmlađi strelac za Barsu u ligaškoj utakmici, posle Bojana Krkića, Mesija i Ćavija Ernandeza. El Hadadi, Španac arapskog porekla, igrao je za Barselonu B i ovo mu je bio prvi nastup na najvećem španskom stadionu.

Takođe, Hrvat Rakitić ispostavio se kao pravo pojačanje u sredini terena gde je u potpunosti odigrao Ćavijevu ulogu. U prvom poluvremenu imao je 94 odsto tačnih dodavanja, a onda je i spojio El Hadadija s golom.

Na 2:0, drugi pogodak postigao je Mesi, koji je petu sezonu zaredom bio strelac na premijeri u sezoni. Prvi put od 1998. godine jedan igrač Barselone isključen je u 1. kolu La Lige.

Kad smo kod strelaca debitanata, nije loše podsetiti se i ko su bili igrači koji su golovima dočekivali nove trenere u Barseloni. Na debiju Franka Rajkarda strelac je bio njegov zemljak i jedno vreme saigrač iz reprezentacije Holandije, sada trener PSV Ajndhovena, Filip Koku.

Kada je došao Pep Gvardiola, prvi pogodak postigao je Samuel Eto. Pokojnog Tita Viljanovu obradovao je već penzionisani kapiten Karles Pujol, dok je Herarda "Tatu" Martina sa klupe prvi podigao njegov zemljak, Argentinac Mesi.

Enrike je neočekivano odlučio da pruži El Hadadiju ulogu startera i ovaj mu se lepo na tome zahvalio.

REZULTATI 1. KOLA:

Eibar - Real Sosijedad 1:0 (1:0)

/Lara 45/

Barselona - Elče 3:0 (1:0)

/Mesi 42, 63, El Hadadi 46/

Selta Vigo - Hetafe 1:0 (1:0)

/Nolito 20, Oreljana 56, Larivej 70 - Samir 63/

Levante - Viljareal (23.00)

U nedelju:

Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (1:0)

/Alberto 35/

Granada - Deportivo La Korunja 2:1 (0:1)

/Rokina 55, Babin 77 - Kavaljero 21/

Sevilja - Valensija 1:1 (1:0)

/Vidal 44 - Orban 88/

Almerija - Espanjol 1:1 (0:0)

/Sorijano 52 - Garsija 90+4/

U ponedeljak:

Real Madrid - Kordoba

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC