• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Bane Ivanović izrastao u napadača

Autor mondo.rs

Srpski fudbaler, po vokaciji defanzivac, u prva dva kola nove sezone Premijer lige, postigao gol, "spakovao" jedan, uz dribling za špice, bio opasan u šutevima nogom, glavom...

Ko je gledao utakmicu Čelsi - Lester (2:0) MORAO je da zapazi nešto. Gde god da je kamera bila tu je bio i Branislav Ivanović.

Na otvaranju sezone, Čelsi je gostovao Barnliju, a strelac jedan od tri gola za Čelsi bio je Bane Ivanović. U drugom kolu, na Stamford bridžu, Čelsi je pobedio Lester 2:0, a asistent za vodeći gol Čelsija bio je upravo Ivanović.

I to na kakav način - dobio je loptu od Oskara, uleteo u šesnaesterac, a onda manirom rasnog napadača ili "pakera" zalomio dvojicu igrača lestera, poslavši ih po burek i dodao do Dijega Koste koji je poslao iza leđa Kaspera Šmajhela.

Ivanović je špartao po desnoj strani terena kao ptica-trkačica, često je bio u ofanzivnim akcijama, ulazio u šanse, ali je stizao i da "zatvori" svoj deo kada je reč o odbrani.

O njemu engleski mediji navode da je jedan od najpouzdanijih, ako ne i najpouzdaniji defanzivac u Premijer ligi trenutno. Ali, veličaju i njegove napadačke sposobnosti, odnosno umešnost da se umeša u navalu i da napravi probleme protivničkoj ekipi.



Malo statistike o Banetovoj igri:

- imao je tri udaraca na gol. Od toga dva u metu.

- imao je tačno 90 odsto tačnih dodavanja (samo tri su mu bila pogrešna)!

- proveo je isto vremena u protivničkom kaznenom prostoru, koliko i u svom.

- imao je tri gol-asistencije, od kojih je jedna i pretvorena u gol.

Koliko je bio značajan u igri Čelsija u napadu, isto toliko je bio važan i efikasan u odbrambenim zadacima. Bio je čvrst u duelima, dobio je gotovo sve na zemlji, četiri "u vazduhu" i osam puta je "čistio" ispred svog kaznenog prostora.

Bane Ivanović drugi najbolje ocenjeni fudbaler u meču protiv Lestera (u prvoj koloni su ocene za poluvreme, u drugoj za ceo meč)

Kada je iz Atletiko Madrida ovog leta stigao Filipe Luis mnogi su pomislili kako će Sezar Apilikueta sa leve strane biti prekomandovan na desnu, odnosno da će zauzeti Banetovo mesto.

Tako nešto, jednostavno, posle svih ovih pokazatelja i Banetovih upečatljivih igara, ne može da se dogodi.

Za Baneta nema zime. Uspešno prolazi proces "prekvalifikacije" (da se izrazimo popularnim "tranzicionim rečnikom"). Ako bude gužva u odbrani, može da igra u napadu kao VKV (visokokvalifikovani) navalni fudbaler.

Ko nema Baneta u timu u MONDO Fantasy igri - mnogo greši!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC