• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ode Džerard, a za njim i Lampard...

Dvojica legendarnih engleskih fudbalera odlučila su da se posle debakla u Brazilu oproste od igranja u nacionalnom dresu.

Stiven Džerard povukao se iz reprezentacije Engleske u julu, brzo po završetku Mundijala u Brazilu, posle 114 utakmica u dresu s tri lava na grudima i 21 postignutog gola.

Mesec dana kasnije, njegov dugogodišnji saigrač iz nacionalnog tima, Frank Lampard, saopštio je da se i on povlači iz internacionalnog fudbala, sa 106 nastupa za Englesku i 29 pogodaka.

Džerard je odluku doneo u 34. a Lampard u 37. godini, obojica posle debakla koji je "Albion" doživeo na Svetskom prvenstvu, gde je eliminisan već u prvoj fazi sa jednim bodom od devet mogućih.

Dugo godina postavljalo se pitanje samo ko će, uz Džerarda i Lamparda, zauzeti mesto u veznom redu nacionalnog tima, ali iako se radi o dvojici fantastičnih fudbalera, stvari nisu baš uvek funkcionisale na terenu.

Džerard i Lampard, jedno vreme članovi veze u kojoj su bila još dva "dijamanta", Pol Skols i Dejvid Bekam, ne mogu da se pohvale nijednim uspehom na velikim takmičenjima.

Lampard je ovog leta, posle 13 godina u Čelsiju, prešao u Njujork siti, klub u nastajanju, a onda prihvatio da kao pozajmljen igrač do 2015. godine nastupa za osnivača Njujork sitija, Mančester siti. Za "građane", legenda Čelsija još nije zabeležila prvi nastup.

Igrajući za Čelsi, u koji je prešao 2001. godine iz Vest Hema, Lampard je postigao 211 pogodaka na 648 utakmica što ga čini najboljim strelcem kluba svih vremena.

Lampard je debitovao za nacionalni tim 1999. godine, prvi pogodak postigao je u prijateljskom susretu sa Hrvatskom 2003. u Ipsviču (3:1), a poslednji u prijateljskom duelu sa Irskom, prošle godine (1:1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC