• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malme i "ludi" Ludogorec debituju u Ligi šampiona!

Autor mondo.rs

Šveđani pred svojim navijačima savladali Red Bul Salcburg i nadoknadili poraz iz prvog meča, dok je šampion Bugarske u meču koji će se dugo prepričavati penalima savladao Steauu!


Poznati su svi učesnici grupne faze Lige šampiona za sezonu 2014/2015. Još da se u četvrtak održi žreb u Monaku (17.45) i elitno takmičenje može da počne!

Među najbolje 32 ekipe Starog kontinenta po prvi put u svojoj istoriji naći će se Malme i Ludogorec.

Šveđani su u revanš meču poslednjeg kola kvalifikacija "razbili" favorizovani Red Bul Salcburg 3:0i tako nadoknadili poraz od pre nedelju dana, kada je bilo 2:1 za austrijski klub. Najveće zasluge za sjajan rezultat u revanšu imaju dvostruki strelac Markus Rozenberg i Magnus Erikson, koji je fantastičnim pogotkom u 19. minutu doneo 2:0 svom timu.

Bugari su posle neverovatne utakmice uspeli da penalima eliminišu Steauu i plasiraju se, takođe po prvi put, među najbolje evropske klubove.

Ekipa koja je zbog dva gola u gostima izbacila Partizan (0:0 i 2:2), posle prvog meča sa rumunskim šampionom bila je bliža eliminaciji nego grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Steaua je u Bukureštu slavila 1:0 golom u 88. minutu, ali je čitav taj meč i veći deo revanša bila ofanzivniji rival.

Tek u poslednjih pola sata utakmice u Sofiji, igrači Ludogoreca krenuli su da ređaju napade i pritiskaju rivala, što im se isplatilo odličnim pogotkomVandersonau 90. minutu (pogledajte video u povezanim vestima sa desne strane, nećete se pokajati).

Usledili su produžeci i dešavanja koja će se dugo prepričavati u fudbalskom svetu.Nije bilo mnogo uzbuđenja u dodatnih 29 minuta, a onda minut pre penala, odjednom se stvorila kontra za igrača Steaue Fernanda Varelu, jurišao je ka golu domaćih, ali je golman Vladislav Stojanov istrčao daleko od svog kaznenog i oborio ga. Opravdano je dobio direktan crveni karton, a zbog prethodno izvršene tri izmene, rukavice je navukaoKozmin Moti.I, ispostaviće se, izrastao u heroja Ludogoreca!

Rumun je u preostalih 60 sekundi uspešno odbranio šut iz "slobodnjaka", a zatim i "boksovao" loptu na centaršut iz kornera. Na red su došli penali i, što se tiče Motija, bez obzira na ishod uspešno je obavio novu ulogu u kojoj se našao.

Međutim, nošen skandiranjem sa tribina, Kozmin Moti je blistao u penal-seriji. Prov je precizno šutirao, kao prvi izvođač, a onda dva puta zaustavio šuteve protivničkih igrača, u drugoj i sedmoj seriji, čime je omogućio svom klubu i saigračima istorijski uspeh - plasman u Ligu šampiona!

Bajer Leverkuzenje rutinski odradio revanš protiv Kopenhagena i već u prvih 10 minuta raspršio svaku nadu Danaca da bi mogli do eventualnog čuda posle poraza u prvom meču (2:3). "Aspirindžije" su golovima u 2. i 7. minutu otklonije neizvesnost, a sa još dva gola do kraja meča, iskusnog Štefana Kislinga, potvrdili su prolaz u grupnu fazu.

Arsenal je uspeo da u Londonu savlada Bešiktaš 1:0,a čovek odluke, koji je "tobdžijama" doneo 17. uzastopno učešće u Ligi šampiona, bio je Aleksis Sančez.

Čileanac je u nadoknadi prvog poluvremena postigao svoj prvi pogodak za Arsenal u takmičarskim utakmicama.

I pored pobede i plasmana u elitno takmičenje, Arsen Venger ne može da bude mnogo zadovoljan, jer njegovi igrači još jednom nisu pružili partiju na očekivanom nivou. Posebno ne Mesuz Ozil koji je tokom meča imao nekoliko nesporazuma u akcijama sa "novajlijom" iz Barselone. Doduše, možda se to promeni kada se Sančez privikne na nove saigrače, mada je utisak da je Nemac taj koji će morati više da se potrudi u nastavku sezone...


Dodatan problem za Vengera je i drugi crveni karton njegovim igračima u dvomeču sa Turcima. Posle Arona Remzija u prvom meču, ovaj put je isključen Matje Debuši.

U drugom derbiju igranom u sredu uveče,Atletik Bilbaoje iskoristio poklone Napolijeve odbrane i skupoceni sastav Rafaela Beniteza ostavio bez učešća u eliti.

Posle 1:1 na jugu Italije, u Baskiji je bilo 3:1 za domaće, iako su gosti poveli preko Mareka Hamšika tek pošto je počelo drugo poluvreme. Velike greške defanzivaca i golmana Rafaela skupo su koštale Napolitance...

REZULTATI:


Arsenal– Bešiktaš1:0(1:0), prvi meč 0:0
/Sančez 45+1/

Atletik Bilbao– Napoli3:1(0:0), 1:1
/Aduriz 61, 69, Ibai 73 - Hamšik 47/

Bajer Leverkuzen– Kopenhagen4:0(3:0), 3:2
/Hjong-Min 2, Kalhanoglu 7, Kisling 31, 65/

Ludogorec– Steaua1:0(0:0),penalima 6:5, 0:1
/Vanderson 90/

Malme- Red Bul Salcburg3:0(2:0), 1:2
/Rozenberg 11p, 84, Erikson 19/

U utorak:

APOEL- Alborg4:0(2:0), prvi meč 1:1
/Vinisijus 29, De Vinsenti 44, Aloneftis 64, Šeriden 75/

BATE Borisov- Slovan Bratislava3:0(1:0), prvi meč 1:1
/Gordejčuk 41, Krivec 84, Rodionov 85/

Porto- Lil2:0(0:0), prvi meč 1:0
/Brahimi 49, Martinez 69/

- Žreb grupa je u četvrtak, 28. avgusta.

Seltik -Maribor0:1(0:0), prvi meč 1:1
/Tavareš 75/

Zenit- Standard3:0(1:0), prvi meč 1:0
/Rondon 30, Hulk 54p, 58/




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC