• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurčić: Imamo problema, ali možemo!

Autori mondo.rs Autori Agencije

Selektor mlade selekcije Srbije pomirio se sa činjenicom da neće moći da računa na "pola" prvog tima pred dve najvažnije utakmice u kvalifikacijama za EURO 2015 u Češkoj.

 Ćurčić: Imamo problema, ali možemo! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Radovan Ćurić, u odnosu na utakmicu sa Italijom u Gornjem Milanovcu, koju su "orlići" dobili tesno rezultatom 1:0, ne može da računa, ne samo na Matiju Nastasića i Lazara Markovića, već i na još nekolicinu stadardnih igrača u većem delu kvalifikacija za EURO 2015 u Češkoj.

Razlog su ili povrede ili avanzovanje u "A" selekciju kod novog selektora Dika Advokata, koji će izvesti svoju prvu postavu u meču sa Francuskom 7. septembra, između dva odlučujuća meča mlade reprezentacije na putu ka baražu za EP.

Ćurčić i ekipa putuju u Peskaru, na meč sa Italijom 5. septembra i Port Daun, na duel sa Severnom Irskom 9. septembra.

Na raspolaganju, od igrača koji su u seniorskom timu, neće imati Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića, Matiju Nastasića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića, a povredili su se Uroš Spajić i Uroš Vitas, igrajući za Tuluz i trenirajući za Gent.

Upravo zbog toga, Ćurčić je bio primoran da pozove četvoricu debitanata i to u samom finišu kvalifikacija, a to su Aleksandar Filipović, Miloš Veljković, Slobodan Rajković i Sergej Milinković-Savić.

Ćurčić se tokom čitanja spiska nije srdio na Advokata zbog toga što je zauzeo tvrd stav prema mladoj selekciji.

"Oduvek sam govorio da je 'A' selekcija prioritet. Bitnije je da se kvalifikuje naš najjači tim, ali isto tako je mlada reprezentacija važna. Ovi igrači su pripremljeni i spremni da se iz Italije vrate sa pozitivnim rezultatom. Selektor Advokat je skoro preuzeo tim i želi da vidi sve igrače. Ostaje otvoreno pitanje da li će nam se priključiti posle meča sa Francuskom, ali pitanje je koliko mogu da pomognu", rekao je Ćurčić na konferenciji za medije u Fudbalskom savezu Srbije.

On je dodao da je imao dosta problema oko sastavljanja spiska zbog povreda, dok je za meč sa Italijom suspendovan kapiten Marko Petković.

"Petorica igrača su u najjačem timu, a Spajić i Vitas su povređeni. Evidentno je da imamo dosta problema u odbrani zbog otkaza. Pred nama je veliki posao, ali ne sumnjam da će ovi momci dati sve od sebe kako bi napravili dobar rezultat u Italiji i Irskoj koji bi nas odveo u baraž", naveo je Ćurčić.

Srbija se nalazi na prvom mestu sa 13 bodova u kvalifikacionoj grupi za EP u Češkoj 2015. godine, a plasman u baraž im garantuje pobeda nad Italijom.

"Italija ima dobar tim, disciplinovani su i među nama nema nepoznanica. Želim da vidim njihov spisak i da li će igrati Domeniko Berardi, pošto je imao problema sa povredom. Oni su pod većim pritiskom jer ih samo pobeda održava u životu", zaključio je Ćurčić.

On je pozivanje Veljkovića, koji i dalje čeka debi za Totenhem u takmičarskoj utakmici, obrazložio problemima sa povredama i suspenzijama u poslednjoj liniji tima i istakao uverenje da će se debitant brzo uklopiti u radu sa ostalima.

Prokomentarisao je i to što su Aleksandar Pešić i Nemanja Radoja ovog leta otišli iz Jagodine i Vojvodine i tek u procesu adaptacije u Tuluzu i Selti.

"Sigurno im je teško, nikada nije lako promeniti zemlju, sredinu, ligu, jezik i sistem rada, ali treniraju u jakim klubovima iz kvalitetnih liga i verujem da će doći u zadovoljavajućoj takmičarskoj formi, kao i Filip Kostić koji je otišao iz Holandije u Nemačku, takođe promenio sredinu i način rada. Verujem da je to sve teško za mlade igrače, ali veruje i da mnogo toga možemo da postignemo za pet dana rada do prve utakmice. Biće naporno, ali daćemo sve da izvučemo maksimum iz ekipe".

On nije isključio mogućnost da eventualno u Severnu Irsku pozove nekoga od "A" reprezentativaca koji imaju pravo nastupa, ali bi to mogli da budu samo oni koje Advokat ne bi upotrebio u meču sa Francuskom.

"Opcija postoji, ali nije baš realna".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC