• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi u najjačem sastavu dolaze u Srbiju!

Autor mondo.rs

Selektor francuskog tima Didije Dešan pozvao je najbolje što ima trenutno na utakmicu sa "orlovima" 7. septembra na stadionu Partizana.

Selektor Francuske, Didije Dešan, čitajući spisak fudbalera koje će dovesti u Beograd na utakmicu sa Srbijom, poručio je da ne prihvata odluku Franka Riberija da se povuče iz nacionalnog tima.

Ipak, Dešan ga nije uvrstio među "petlove" koje će 7. septembra na stadionu Partizana suprotstaviti "orlovima" debitanta, Dika Advokata.

"Ne prihvatam Frankovu odluku. Ipak, on zbog povrede nije mogao da se nađe u ovoj selekciji igrača", rekao je Dešan u prvom obraćanju medijima po završetku Mundijala u Brazilu, gde je njegov tim ispao u četvrtfinalu od Nemačke.

Francuzi, domaćini EURO 2016, samo fiktivno učestvuju u kvalifikacionoj grupi u kojoj je naša selekcija i koja broji samo pet reprezentacija. S obzirom na to da sve ostale grupe imaju po šest ekipa, Francuzi će u tim "praznim" terminima nastupati redom protiv slobodnih ekipa iz grupe u kojoj je Srbija.

Ispostavilo se da Dešan "kvalifikacije" počinje upravo protiv našeg sastava.

Dešan žali zbog povrede Olivijea Žirua iz Arsenala i poručuje da će razgovarati i sa Riberijem i sa još nekim igračima koji razmišljaju o povlačenju iz nacionalnog tima. Onim mlađima, obratio se rečima da "to što ih nema na spisku ne znači da nisu dobri igrači".

O Samiru Nasriju, kojeg je gotovo senzacionalno "isekao" sa spiska putnika za SP u Brazilu, nije rekao ni reč. Jasno je da plejmejker Mančester sitija neće biti pozivan dok je Dešan selektor.

Evo spiska Francuza!

GOLMANI: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marsej), Stefan Rufije (Sent Etjen).

ODBRANA: Bakari Sanja (Mančester siti), Matje Debuši (Arsenal), Rafael Varan (Real Madrid), Elakim Mangala (Mančester siti), Loren Košelni (Arsenal), Mamadu Sako (Liverpul), Lukas Dinj (Pari Sen Žermen) i Patris Evra (Juventus).

SREDINA: Blez Matuidi (PSŽ), Rio Mavuba (Lil), Joan Kabaj (PSŽ), Pol Pogba (Juventus), Morgan Šniderlin (Sautempton), Musa Sisoko (Njukasl), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Matje Valbuena (Dinamo Moskva).

NAPAD: Karim Benzema (Real Madrid), Remi Kabelja (Njukasl), Alesandr Lakazet (Lion), Loik Remi (Kvins Park Rendžers).

Reprezentacije naših zemalja nastupale su protiv Francuske 29 puta i skor je 10-8-11 (41:46). Ipak, kao Srbija u tri meča sa "petlovima" nemamo pobedu, samo remi uz gol razliku 2:5.

Dve od te tri utakmice bile su prijateljske na putu ka Mundijalu u Južnoj Africi 2010. godine, kada smo uprkos porazu u Parizu i remiju u Beogradu, na kraju završili ispred tima Rejmona Domeneka.

Kasnije, u drugoj utakmici pod vođstvom Siniše Mihajlovića, Srbija je poražena od Francuske rezultatom 0:2. Bilo je to 31. maja 2012. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC