• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu čast i novac!

Autor mondo.rs

KRAJ: Nefči - Partizan 1:2. Prvi meč 2:3. Strelaci: Petar Škuletić 24', 90+2', Vobaj 58'.

 Partizanu čast i novac! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalere Partizana čeka paklenih 90, a možda i svih 120 minuta revanš meča poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope u Bakuu protiv Nefčija.

Crno-beli će na stadionu Tofig Bahramov pokušati da odbrane beogradskih 3:2 i da se posle sezone pauze ponovo plasiraju u masovnije, ali manje profitabilno evropsko takmičenje.

Vremenski uslovi u glavnom gradu Azerbejdžana su na granici regularnih. Temperatura izmerena u 17 časova po srednjeevropskom vremenu (20 po lokalnom) iznosila je 30 stepeni Celzijusa, dok je vlažnost vazduha bila 70 procenata. I vetar je prilično snažan sa jačinom od 26 kilometara na čas.

Poređenja radi, u isto vreme u Beogradu vlažnost je bila oko 45 procenata, temperatura 21 stepen Celzijusa, dok je vetar duvao brzinom od oko osam kilometara na čas.

Tome bi trebalo dodati katastrofalan teren na nacionalnom stadionu i veoma neprijateljski raspoloženu publiku, koja je Beograđanima u sredu priredila doček za "pamćenje". Doduše, kada je pre dve godine Partizan gostovao Nefčiju, tribine nisu bile ni do pola popunjene, dok je atmosfera bila prilično blaga za naše pojmove.

Domaćini su ovaj put otišli korak dalje i sa razglasa uoči utakmice pustili navijačke pesme Crvene zvezde.

Marko Nikolić odlučio se za Petra Grbića, dok će Saša Ilić meč početi na klupi. U odbrani i napadu nije bilo iznenađenja. Milan Lukač će čuvati gol srpskog vicešampiona. Ispred njega, desno Miroslav Vulićević, kao centralni bekovi Branko Ilić i Vojislav Stanković, dok će umesto Vladimira Volkova na levom bek igrati Nemanja Petrović.

Pored Grbića, srednji red Partizanovog tima čine Darko Brašanac, Nikola Drinčić i Andrija Živković. U napadu je tandem koji je počeo većinu utakmica od početka sezone Danko Lazović i Petar Škuletić.

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Ilić, Stanković, Petrović - Živković, Brašanac, Drinčić, Grbić - Lazović i Škuletić.

NEFČI: Stamenković, Kardoso, Silva, Junuszade, Abdulajev, Flavinjo, Vobaj, Ramos, Kaue, Sejidov i Nfor.

TOK UTAKMICE

Gotovo je! Partizan je u Ligi Evrope!

90+5' - Ostojić umesto Živkovića.

- Nažalost, posle gola došlo je do sukoba igrača dva tima na terenu, a crveni karton dobio je Škuletić. Sa druge strane, isključeni su Ramos i Kaj.

90+2' - GOOOOOOOOL! Opet Petar Škuletić! Andrija Živković nije iskoristio dve kolosalne prilike, oba puta je odranio Stamenković. Drugu odbijenu loptu sačekao je Škuletić i prosledio je u mrežu.

90+1' - Još četiri minuta sudijske nadoknade.

86' - Nfor je opet udario Branka Ilića i konačno će u svlačionicu. Dobio je drugi žuti karton. Partizan ima igrača više u finišu utakmice.
84' - Danilo Pantić ulazi umesto Lazovića. Škuletić ostaje jedini napadač Partizana na terenu.

83' - Masimov je na terenu, to je poslednja promena za Nefči.

- Još deset minuta do kraja napete utakmice u Bakuu. Partizan je do sada mogao da reši mnoga pitanja...

76' - Velika prilika za Lazovića, koji vrlo loše reaguje. Kao da ga je iznenadila lopta Andrije Živkovića sa desnog krila. Nije bilo ofsajda.

74' - Odličan šut Škuletića sa 20 metara, spoljnom je pokušao, ali je Stamenković paradom sačuvao Nefči.

73' - Partizan ima puno prostora za kontre, ali ga slabo koristi.

66' - Opasno, veoma opasno po Partizan. Greška Lazovića ispred šesnaesterca Nefčija, pa Branka Ilića posle dugačke lopte, a Kanales ne koristi poklon. Lukač je odlično intervenisao.

- Vulićević prekršajem zaustavlja opasan napad Nefčija i dobija žuti karton.

- Izmena i u Partizanu, Saša Ilić umesto Grbića.

58' - GOL! Nefči je opet u igri! Vobaj je uspeo da izjednači na 1:1 i postigne treći gol za svoj tim u duelima sa Partizanom. Dobio je robusni napadač loptu na ivici šesnaesterca, lako se izborio sa Brašancem i Petrovićem i preciznim udarcem po zemlji pogodio dalji ugao Lukačevog gola.

54' - Dvostruka izmena u Nefčiju. Ušli su Kanales i Bertući. Trener Azera sve karte baca u napad. Teren su napustili Flavinjo i Sejidov.

51' - Početak utakmice prolazi bez prilika. Doduše, Nefči je uspeo da postigne gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

- Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Crno-beli zasluženo vode posle 45 minuta igre na stadionu Republika u Bakuu. Beograđani su imali više od igre, dok je Nefči nešto opasniji bio posle primljenog gola, kada su i stvorili najbolju šansu. Ipak, izabranici Marka Nikolića uspeli su da uspostave inicijativu i da primire rivala.

- Još dva minuta, toliko je produženo prvo poluvreme. Nfor dobija žuti karton.

- Finiš prvog poluvremena, Partizan je ponovo uspostavio kontrolu na terenu.

35' - Na drugoj strani, Živković je pokušao sa distance, bio je za malo neprecizan.

33' - Partizan je bez razloga prepustio loptu protivniku i povukao se na svoju polovinu. To je fudbalerima Nefčija dalo krila i sve su opasniji. Vobej je opasno šutirao, lopta se odbila od zemlju i umalo prevarila Lukača. Golman "valjka" je vrhovima prstiju uspeo da je skrene preko prečke.

24' - GOOOOL! Partizan je stigao do prednosti, izuzetno vredne. Prelepu akciju izveli su Škuletić i Andrija Živković. Golgeter Partizana poveo je loptu nekoliko metara u polju Nefčija sa desne dijagonalno ka levoj strani, predao ju je Živkoviću, zatim se ubacio u prostor, dobio povratni pas od mlađeg saigrača i iskosa sa leve strane rutinski prebacio Stamenkovića i pogodio mrežu.

...
Izvor: YouTube

- Iliću je ukazana pomoć i nastaviće meč.

19' - Strašan udarac u glavu dobio je Branko Ilić posle sudara sa Kardosom u kaznenom prostoru Partizana posle kornera.

17' - Partizan je opasniji, ima veći posed lopte, ali je i domaćin pokazao da i te kako ume i može da ugrozi gol srpskog tima.


11' - Nova prilika za Beograđane. Sjajan dupli pas Vulićevića i Grbića, pa sa golaut linije povratna lopta za Škuletića, koji je sporo reagovao na penaltiku. Napadač Partizana je okrenut leđima ka golu.

5' - Prva intervencija Lukača. Abdulajev je uhvatio volej iskosa sa desne strane, u kaznenom prostoru, ali je golman crno-belih bio dobro postavljen.

- Sudija je Robert Šergenhofer iz Austrije.

4' - Prva prilika za Partizan. Odlična lopta Lazovića u prostor za Škuletića, napadač Partizana je bio brži od Stamenkovića, sklonio je loptu i onda pao. Sporna situacija se završila povoljno po Nefči. Nije bilo penala!

- Utakmica je počela. Teren je užaaasaaan!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Skuleticu pa pobogu brate sta ti je to trebalo umjesto da se radujes golu i pobjedi ti crveni i. Sta sad ? 1 2 ili 3 posto je Srbin u pitanju. I, jbg prodje pola grupne lige

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC