• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: U Istanbulu teže, u Londonu lepše

Autor mondo.rs

"Ne možemo da razmišljamo da je dovoljno to što smo se plasirali u Ligu Evrope, ne možemo ni da obećavamo - probaćemo da se nadmećemo". rekao je trener Partizana komentarišući žreb za Ligu Evrope.

 Nikolić: U Istanbulu teže, u Londonu lepše Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Zadovoljstvo u Fudbalskom klubu Partizan posle plasmana u Ligu Evrope još je veće nakon žreba grupa u Monaku. Vicešampion Srbije ove jeseni ugostiće u Humskoj dve vrhunske ekipe, Totenhem i Bešiktaš.

Samim tim, gostovaće u najfudbalskijem gradu sveta - Londonu, na Vajt Hart Lejnu i uvek "vatrenom" Istanbulu, u domu crno-belih sa Bosfora.

Ako se tome doda i dvomeč sa grčkim Asterasom, ekipe protiv koje je moguće nadigravanje u svakom smislu, utisak je pozitivan.

"S tog aspekta smo svi u klubu zadovoljni. Veliko je zadovoljstvo igrati u Engleskoj i Turskoj. Bilo je grupa koje su sportski lakše, a manje atraktivne, a mogli smo da dobijemo i potpuno neatraktivnu grupu, ujedno i izuzetno sportski tešku", rekao je posle žreba trener Partizana Marko Nikolić.

Pre određivanja domaćinstava i rasporeda u Grupi C, šef struke crno-belih imao je jednu želju - da prvu utakmicu igra kod kuće, protiv jednog od dva favorita.

Na pitanje "Istanbul ili London", odgovorio je:

"U Istanbulu je teže igrati, a u Londonu lepše".

Partizan je, uz Asteras, autsajder u Grupi C. Ta činjenica je samo motiv više za Nikolića i njegove pulene da pokažu koliko vrede u duelima sa dve ekipe iz top evropskih liga i grčkim timom, koji je do Lige Evrope stigao preko Majnca i Makabija iz Tel Aviva.

"S obzirom da je grupa atraktivna za navijače i javnost u Srbiji, imaćemo priliku da tri puta napunimo stadion, a to je najveća nagrada za momke koji su napravili ovaj rezultat. Ne možemo da razmišljamo da je dovoljno to što smo se plasirali u Ligu Evrope, ne možemo ni da obećavamo - probaćemo da se nadmećemo. Fudbal je danas takav da svako svakog može da pobedi i siguran sam da i u Grčkoj tako razmišljaju", dodao je Nikolić.

Upitan kojim bi konačnim plasmanom u grupi bio zadovoljan, najmlađi trener Superlige rekao da će Partizan, kako koja utakmica bude dolazila, želeti pobedu.

"Ne možemo da se predamo", podvukao je on.

Plasman u Ligu Evrope Partizanu je obezbedio dodatnih šest utakmica u sezoni.

"Ne možemo da se žalimo, naprotiv, ka tome smo težili i to je dobro za nas".

Iako je od plasmana Partizana u Ligu Evrope prošlo manje od 24 časa, čestitke kolega iz Superlige su već stigle.

"Dobio sam nekoliko poruka, ali ne bih da imenujem od koga. Oni koji su prijatelji su uvek prijatelji. Posebno bih se zahvalio onima koji su imali hrabrosti da me podrže kada to nije bilo lako, Ljubiši Tumbakoviću i Radomiru Antiću".

Iako je poslednjih dana nekoliko igrača napustilo Humsku, u Partizanu kažu da neće biti većih promena.

"Malo je vremena ostalo, a završnica prelaznog roka je otvorena do kraja. Možda će biti promena u oba pravca", rekao je Nikolić, bez želje da se posebno izjasni o spekulacijama oko povratka Milana Smiljanića.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Nije sala. Ubjedjen sam prvi smo u grupi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC