• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Analiza Partizanove sreće na žrebu

Autor mondo.rs

Kada se uzmu u obzir brojke i indeksi evropskih timova, Partizan nije zapao u "grupu smrti" Lige Evrope, ali nije se ni preterano usrećio protivnicima u grupi C.

Partizan i "JNA" će imati priliku da ugoste na svom stadionu velikane kao što su Totenhem, Bešiktaš, kao i grčki Asteras. Nikako se ne može reći da je Partizanova grupa C laka, ali po "evropskim brojkama" nije ni toliko teška. 

Specijalizovani sajt Infostradalive.com napravio je analizu svih klubova koji ove sezone igraju u Ligi Evrope, i prema evropskom klupskom indeksu (u daljem tekstu EKI), došli su do tačnih proračuna koja grupa je zaista "grupa smrti", koja ekipa je najbolje, a koja najgore prošla na žrebu u Monaku.

Ako bi se računao prosečni EKI, najjača grupa je grupa H u kojoj će snage odmeriti Everton (3.130), Volfsburg (2.865), Lil (2.798) i Krasnodar (.2635). Koliko je ova grupa po brojkama jača od ostalih govori i to da razlika u odnosu na drugu najjaču grupu (grupa I) iznosi 300.

Najslabija grupa je grupa B sa prosečnim EKI 2.208 (FK Kopenhagen, Klub Briž, Torino i Helsinki), dok je grupa u kojoj se nalazi Partizan sa prosekom 2.404 na osmom mestu.

Po prosečnoj jačini svojih protivnika najgore su prošle upravo ekipe iz grupe H, od kojih prednjači Krasnodar koji će se suočiti sa prosečnim EKI od 2.931, dok Partizan deli desetu poziciju sa Rijekom i oni će se boriti protiv timova sa 2.585 bodova EKI proseka.

Što se tiče onih koji su najbolje prošli, ubedljivo ispred svih je italijanska Fiorentina koja za protivnike ima PAOK, Gengan i Dinamo Minsk, a njihov zajednički EKI je 2.014. Tim iz Firence je ujedno i najbolje prošao što se tiče procenta za dobijanje najlakših mogućih priotivnika (čak 97.1% najlakši scenarijo). Još jedan italijanski klub je "pogodio" visok procenat, a to je Torino sa 96.6%.

Sa druge strane, Partizan je na sedmom mestu od 48 timova koji su dobili najgori mogući scenario (88.1%). Poređenja radi, ubedljivo najveći procenat i najgore je prošao Lili koji je išao čak do 99.3 odsto.

Partizan se inače prema EKI obračunima nalazi na 116. mestu sa 2.213 bodova. Slede Crvena zvezda na 164. mestu (2.057 bodova), Vojvodina 285 (1.677), Jagodina 403. (1.334)...  

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC