• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Šampion pao, šampion pao...

Aktuelni šampion BiH, Zrinjski, doživio je prvi poraz u novoj sezoni. Bolja od "plemića" bila je tuzlanska Sloboda koja je slavila minimalnim rezultatom. Željezničar se provukao kod Drine, a Čelik kod Mladosti.

Poraz šampiona Zrinjskog i pobjede Željezničara i Čelika u posljednjim minutama obilježili su šesto nekopmletno kolo Premijer lige BiH.

Poslije četiri pobjede i jednog remija, fudbaleri Zrinjskog ispunili su i rubriku „porazi“. Sada u njoj stoji jedinica.

A poraz su doživjeli na gostovanju tuzlanskoj Slobodi koja na startu sezone nije pružila očekivane rezultate pa je trener Denis Sadiković prvo izjavio da će podnijeti ostavku, a potom se predomislio, što je podržao i predsjednik Husić.

Ispalo je da je ostanak Sadikovića dobra stvar za Tuzlake jer je Sloboda u 6. kolu Premijer lige BiH upisala treću pobjedu i to nad šampionom Zrinjskim. Strelac je bio Radovanović u 34. minutu, ali gol ide na dušu golmana Dujkovića, novopečenog reprezentativca BiH, koji je svojom greškom kumovao pogotku.

Zrinjski je ovim kiksom dao priliku Širokom Brijegu da se eventualnom pobjedom nad Borcem u derbiju kola udalji na vrhu tabele.

U subotu poslijepodne u Zvorniku i Bijeljini odigrane su dvije, gotovo preslikane utakmice. Jedna je ona između Drine i Željezničara, a druga je ona između Mladosti iz Čelika.

Obje su završene pobjedom gostiju 2:1, obje je odlučio gol u posljednjim trenucima meča, na obje utakmice poveli su gosti i na obje utakmice domaća ekipa završila je meč sa igračem manje.

U Zvorniku je Željezničar poveo evrogolom Bajića u 27. minuti, ali je Drina uspjela da početkom drugog dijela stigne do izjednačenja. Iako je u 64. minutu ostala bez isključenog Uzelca, ekipa Dragana Mićića držala se sve do 86. minuta kada je Tomić donio Željezničaru sva tri boda.

Gotovo u isto vrijeme kada je Tomić u Zvorniku postizao gol za pobjedu, Dedić je postigao gol za Čelik protiv Mladosti za pobjedu 2:1. Prethodno je na ovoj utakmici viđena preslikana slika iz Zvornika – Čelik je poveo golom Kojića u 32. minutu, a Mladost je izjednačila preko Vidića, iako je ranije ostala bez isključenog Jevtića.

I druga bijeljinska ekipa, Radnik, poražena je u ovom kolu, i to od Viteza, kojem je to prvi trijumf ove sezone. Duel Veleža i olimpika završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1, a Slavija je poslije odličnog izdanja u prošlom kolu i pobjede nad Vitezom 5:0 još jednom slavila u gostima. Ovog puta „sokolovi“ su savladali Zvijezdu u Gradačcu rezultatom 3:1 i sada se nalaze u samom vrhu tabele sa 12 bodova iz šest kola.

Derbi kola igra se od 20 časova na Gradskom stadionu u Banjalucim gdje će Borac ugostiti Široki Brijeg, a u nedjelju igraju Sarajevo i Travnik.

Rezultati 6. kola:

Drina - Željezničar 1:2
Vitez - Radnik 1:0
Sloboda - Zrinjski 1:0
Zvijezda Gradačac - Slavija 1:3
Velež – Olimpik 1:1
Mladost - Čelik 1:2
Borac - Široki Brijeg (20.00)

Nedjelja:
SARAJEVO: Sarajevo - Travnik (20.00).

TABELA: Zrinjski 13 , Široki Brijeg (-1) 13, Slavija 12, Olimpik 11, Željezničar 11, Velež 10, Sloboda 9, Sarajevo (­-1) 8, Drina 6, Borac (-1) 6, Čelik 6, Mladost 5, Travnik (-1) 4, Vitez 4, Zvijezda Gradačac 3, Radnik 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC