• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Možda smo zaslužili bod, ali nikako pobjedu

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić gotovo ničim nije bio zadovoljan poslije poraza na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj od selekcije Kipra u Zenici (1:2).

Kipar je šokantno savladao "zmajeve" na "Bilinom polju" poslije preokreta i u Nikoziju nose sva tri boda!

Po okončanju utakmice u kameru BHT 1, selektor Sušić nije se složio sa konstatacijom novinara da "zmajevi" nisu zaslužili da poraženi napuste stadion.

"Nismo zaslužili ni da pobijedimo. Sve što je bilo dobro bilo je u prvih 10 minuta, ali nismo imali bezbroj šansi, niti smo nešto posebno dominirali u prvom poluvremenu. Samo možda u tom samom početku i ovaj penal na kraju. Čestitam Kipranima na trijumfu, možda smo zaslužili bod, ali nismo sigurno nismo pobjedu", rekao je popularni Pape.

Prema njegovim riječima, poslije pobjede nad Lihtenštajnom (3:0) je upozoravao igrače da su Kiprani vrlo nezgodna ekipa.

"Nismo potcijenili Kipar i to sam odmah poslije meča u Tuzli rekao. To nije razlog poraza. Kad nismo dali drugi gol u prvom dijelu, u drugom poluvremenu se strah uvukao u kosti, pojedinci su se u nekim momentima plašili lopte, molili su Boga da je ne prime. Ovo nam je prvi poraz protiv jedne male ili srednje ekipe, ali nije bilo potcjenjivanja", dodao je Sušić i potvrdio da je ranije Pjanić određen da šutira jedanaesterac.

"Dogovor za penal je postojao. Svako moće da promaši, sjetite se Dijega Maradone u četvrtfinalu Mundijala u Italiji protiv naše selekcije".

"NE SMIJEMO PRIMATI OVAKVE GOLOVE"

I novi kapiten Edin Džeko, koji je bio silno motivisan da postigne pogodak u svom debiju sa trakom u takmičarskoj utakmici, složio se da je prvo bilo mnogo bolje od drugog poluvremena. Bar što se tiče igre "zmajeva".

"Počeli smo odlično, imali par dobrih šansi i nismo uspjeli da damo drugi pogodak. Poslije smo primili gol iz ničega. Takve golove ne smijemo da primimo ako mislimo na EP. Ni drugi, jednim pasom nam je ispala cijela odbrana. U drugom smo bili puno lošiji nego u prvom. Na kraju je bio penal, ali dešava se. Svako može da promaši. Bilo nam je suđeno da izgubimo. Sad će nam biti mnogo teže da odemo u Francusku jer idu kvalitetniji rivali i teže utakmice", izjavio je napadač Mančester sitija, ali se nije složio da se činilo kao da su "igrači nedovoljno fizički pripremljeni".

"Nama se kad izgubimo ili remiziramo prebacuje kako nismo fizički spremni. To nije tačno jer su svi igrači prošli pripreme u svojim klubovima, a nismo ni psihički bili nespremni jer smo znali da je Kipar opasan tim. Nadam se da nas ovi izgubljeni bodovi neće koštati plasmana na EP", zaključio je Džeko.

Strijelac vodećeg gola za BiH Vedad Ibišević rekao je da "zmajevi" moraju podići glavu i nastaviti dalje: "Dobro smo počeli, po planu, dali gol na vrijeme, a poslije je krenulo po zlu sve što je moglo da krene! I na kraju čak i penal. Ali, uprkos porazu moramo ići dalje. Problem nije realizacija, teška je grupa, ali moramo dalje".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sto ste zasluzili to ste i dobili ! Pa onaj penal ni ti Pape nebi ga dosudio, niste igrali i neka ste izgubili, a milostinja nije potrebna

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC