• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ultimatum Sušiću: Četiri boda ili otkaz?

Autor mondo.ba

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici u petak će postaviti ultimatum selektoru "zmajeva" Safetu Sušiću: "Četiri boda protiv Velsa i Belgije ili otkaz sa funkcije šefa stručnog štaba".

Sarajevski mediji uveliko pišu kako se popularnom Papetu opasno "uzdrmala stolica" nakon poraza od Kipra (1:2) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Posebno se Sušiću zamjera činjenica da je u ekipu uveo svog sinovca Svena Tina Sušića, člana splitskog Hajduka, ali i druge igrače čiji je menadžer njegov brat Sead.

Osim toga, javno je "popio" kritiku od jednog od najiskusnijih "zmajeva" Senada Lulića, koji je zapitao da li je selektor izabrao "baš najbolju postavu protiv Kipra".

Pojedini portali idu tako daleko tvrdeći da će Sušić dobiti otkaz već u petak, ali je vjerovatnija opcija da će biti uslovljen osvajanjem četiri boda u mečevima sa Velsom i Belgijom.

Ukoliko se to ne dogodi, poslije Belgijanaca će pakovati kofere…

Selektor BiH se nakon eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu našao na udaru javnosti, ali je Savez produžio saradnju sa Sušićem i povećao mu platu na 25.000 evra mjesečno zbog istorijskog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Međutim, nakon što su se iskusni igrači Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Senijad Ibričić oprostili od "zmajeva", navodno i zbog neslaganja sa selektorom, podmlađeni tim je na "Bilinom polju" izgubio od Kipra i kompromitovao "put za Francusku".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC