• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo: "Pregaziti" Drinu

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva u srijedu u 16 časova na "Koševu" dočekuju Drinu u zaostaloj utakmici petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s namjerom da nastave seriju pobjeda.

 FK Sarajevo: "Pregaziti" Drinu Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Želimo da nastavimo pobjednički niz protiv Drine. Ono što sam vidio iz duela sa Željom i Travnikom, Drina je neugodan protivnik i sigurno će doći da nam napravi problem. Mi ćemo uraditi sve da odigramo kvalitetno i dođemo do pobjede. I ovaj put će biti promjena u sastavu, jer nas za vikend očekuje derbi protiv Širokog Brijega", izjavio je trener bordo tima Dženan Uščuplić u najavi susreta sa Zvorničanima.

Prema njegovim riječima, Sarajevo uvijek teži da igra napadački i za "gol više".

"Međutim, zabirnut sam igrom u odbrani. Nastojaćemo to da popravimo u narednom periodu. Pozivam sve navijače da nas podrže, jer ova ekipa nije zaboravila igrati fudbal. Ne želim da se pravi toliko pritisak od strane navijača i medija", dodao je Uščuplić, a prenio zvanični sajt kluba sa "Koševa".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

I Gojko Cimirot, reprezentativac Bosne i Hercegovine, smatra da je zvornički tim izuzetno težak rival.

"Protiv Drine nas očekuje zahtjevan meč. Ipak, svjesni smo važnosti utakmice i sve ćemo uraditi da dođemo do pobjede", rekao je Cimirot i iskoristio priliku da se zahvali selektoru "zmajeva" Safetu Sušiću na pozivu za predstojeće mečeve protiv Velsa i Belgije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"Osjećam se ponosno što sam ponovo dobio poziv u reprezentaciju. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate", dodao je Cimirot.

U taboru zvorničke Drine svjesni su da je Sarajevo favorit, ali smatraju da su u fudbalu moguća iznenađenja.

"Sarajevo je jedna od najboljih ekipa u Premijer ligi BiH. Mi u Sarajevo idemo rasterećeni a iako nas smatraju za autsajdera mi ćemo se potruditi da iznenadimo domaćina. Ovo je fudbal i nikad se ne zna, mi bi svakako bili prezadovoljni bodom", rekao je fudbaler Drine Dejan Uzelac.

Utakmica između Sarajeva i Drine igra se u srijedu sa početkom u 16 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase".

Sarajevo je na petom mjestu prvenstvene tabele sa 13 bodova, sedam manje od lidera Širokog Brijega, dok su Zvorničani poslije sedam utakmica na 11. poziciji sa osam bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC