• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Paprene kazne za premijerligaše

Autor mondo.ba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla nove novčane kazne za klubove Premijer lige BiH, zbog nepoštivanja propisa, ali i zbog nereda navijača. Najviše po džepu kažnjeni sarajevski "vječiti" i Sloboda.

Zbog nepoštivanja propisa (Pravilnika o licenciranju i Propozicija takmičenja), te incidenata koji su izazvali navijači u 7. i 8. kolu Premijer lige BiH, te utakmicama šesnaestine finala Kupa BiH, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) kaznila je premijerligaše visokim novčanim kaznama.

Najviše će u kasu Saveza morati da uplate sarajevski rivali, Željezničar i Sarajevo.

Bordo tim zbog neodgovornog i nasilnog ponašanja navijača u meču Kupa BiH protiv Igmana, kažnjen je sa 7.000 KM. Takođe, iz istog razloga, te isticanja neprimjerenog transparenta na prvenstvenom meču protiv Olimpika, Sarajevo će morati da plati dodatnih 2.000 KM.

Upotreba pirotehničkih sredstava, te neodgovorno i nasilno ponašanje navijača u duelu sa tuzlanskom Slobodom, koštalo je Željezničar 7.000 KM. Tuzlaci su zbog propusta u organizaciji meča kažnjeni sa 6.000 KM.

Sarajevski "plavi" zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača u duelu sa Vitezom moraće da plate još 1.500 KM.

Premijerligaši su najviše kazni "zaradili" u 8. kolu. Borac će zbog loše organizacije derbija sa Zrinjskim morati da iskešira 3.000 KM, a Mostarci 1.000 KM. Kažnjeni su još Velež (1.500 KM) i Čelik (1.000 KM).

Zbog nepoštivanja propisa u 7. i 8. kolu (Pravilnika o licenciranju i Propozicija takmičenja), 2.000 KM moraće da uplate Drina, Radnik, Slavija, Mladost i Travnik, a 1.000 KM manje Sarajevo, Borac, Zrinjski, Zvijezda Gradačac i Sloboda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC