• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FOTO: "Zmajevi" trenirali bez Spahića

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Zmajevi" su odradili treći trening u Zenici, bez Emira Spahića, koji se vratio u Njemačku. Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili kapiten ekipe Edin Džeko i selektor Safet Sušić.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su danas popodne treći trening kojim se pripremaju za utakmice sa Velsom i Belgijom, koje igraju 10. oktobra u Kardifu, te 13. oktobra u Zenici.

Treningu nije prisustvovao Emir Spahić, koji se vratio u Njemačku.

Nakon treninga, prisutnima su se obratili kapiten ekipe Edin Džeko te selektor Safet Sušić.

"S obzirom da smo prvu utakmicu neočekivano izgubili, a Vels očekivano pobijedio Andoru, vjerujem da ova utakmica na neki način može da bude odlučujuća, ali ne mora, mislim da je još dosta bodova u igri i mislim da smo realno dosta bolja ekipa od Velsa. Bili smo mi i bolja ekipa od Kipra, ali jednostavno nije išlo na terenu", rekao je Džeko.

"Sigurno da će nam igrači koji su povrijeđeni dosta faliti, ali vjerujem u igrače koji su tu i imamo kvalitet da pobijedimo i gore, ali moramo dati i više od 100 odstvo. Velsu je ovo najveća prilika da odu na veće takmičenje i vjerujem da nas smatraju za najveću konkurenciju za tu drugu poziciju, s obzirom da o prvoj ne razmišljam toliko nakon poraza od Kipra i pokušaće da nas pobijede i odu na šest bodova. Oni imaju Bejla i još nekoliko dosta dobrih igrača koje znam iz Engleske. Znam koliko su spremni, koliko mogu i zato i kažem da će nam trebati više od 100 odsto. Raspoloženje je dobro, igrači su spremni i u ime svih kažem da ćemo pokušati i dati sve da pobijedimo u Kardifu", dodao je fudbaler Mančester sitija.

Selektor Sušić i pored velikih problema s povredama igrača kaže kako će sastaviti jaku i dobru ekipu za utakmicu protiv Velsa.

"Momci su ozbiljno radili. Juče smo imali dva treninga, danas jedan, sutra jedan u Velsu. Znate da smo imali velikih problema, ali vjerujem da možemo sastaviti dobru ekipu za koju sam ubijeđen da će ostvariti dobar rezultat."

S obzirom na to da je Emir Spahić otišao iz Trening centra reprezentacije, zbog povrede leđa te nazad za Njemačku, Sušić kaže kako je očekivao da će Spahić ipak igrati povrijeđen, jer mu to ne bi bio prvi put te dodao kako ipak ima igrače koji mogu igrati na njegovoj poziciji.

"Emir je sinoć došao kod mene, razgovarali smo nekih pola sata. Istina je da je došao s povredom leđa, naš doktor ga je pregledao. Istina je i da su ljudi iz Leverkuzena insistirali da on ne igra ovu utakmicu. Poznavajući njega i znajući da je dosta puta dolazio povrijeđen i bolestan i na kraju ipak igrao, ovaj put sam isto očekivao, ali izgleda da je ozbiljnije nego što sam mislio. Protiv Velsa nećemo moći računati na njega, ostaćemo u kontaktu, on će danas za Minhen i javiće se čim bude mogao, s obzirom da treba na još jedan pregled. Vidio sam da je razočaran, neraspoložen, mislim da je htio da igra, ali je viša sila u pitanju. Imam četiri igrača koji mogu igrati na mjestu stopera, Šunjić, Vranješ, Hadžić, koji u svom klubu često igra stopera i u krajnjem slučaju Bešić, ali još nismo odlučili", rekao je Sušić.

Na pitanje o utakmici sa Belgijom, selektor je rekao da je trenutno fokusiran na Vels.

"Druga utakmica me zasad ne interesuje. Gledao sam Vels i njihova jedina prednost je što igraju na domaćem terenu. Imaju jednog vrhunskog igrača, Gereta Bejla, koji možda nije najbolji, ali je najskuplji na svijetu. On im je praktično riješio ovu utakmicu sa Andorom i moramo uraditi sve da ga zaustavimo. Međutim, i oni će imati puno problema da nas zaustave", pohvalio je Sušić igrača Real Madrida.

Ipak, bez obzira na sve probleme, popularni Pape ističe da će sastaviti dobru ekipu.

"Fudbal je čudna igra, nikad ne znate šta da očekujete, ali sam optimista. Trebali bi igrati i sa Džekom i Ibiševićem od prve minute, rekao sam da idemo gore po pobjedu. Ne treba biti naivan, ostaviti prostora Bejlu, koji je brz igrač, moramo ga zaustaviti po svaku cijenu, ali kažem da će oni imati više problema da zaustave naš napad. Bejl neće imati striktno čuvara jer je slobodan, on igra nekada po lijevoj, nekad po desnoj strani, vrati se u sredinu, a ja neću nikog da žrtvujem. Jedini koji može možda odgovoriti je Bešić, ali kakva korist od njega kada mi imamo loptu. Svaki igrač će morati da ga pokušava zaustaviti kada god može. Najvažniji nam je rezultat i vidjećemo da li će debitanti zaigrati. Vršajević će biti takođe u kombinaciji, s obzirom na to da povreda nije toliko ozbiljna", zaključio je Sušić.

Zmajevi putuju sutra u Vels gdje u petak igraju utakmicu, odakle bi se u subotu trebali vratiti u Bosnu i Hercegovinu, gdje će nastaviti s pripremama za utakmicu protiv Belgije u ponedjeljak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC