• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim bodova, Borac udaren i "po džepu"

Autor mondo.ba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je banjalučki Borac sa 2.000 maraka zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Željezničara (1:0). Najgore prošao mostarski Zrinjski.

 Osim bodova, Borac udaren i "po džepu" Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Poslije oduzimanja tri boda od strane Takmičarske komisije FS BiH, crveno-plavima je u četvrtak stigla "čestitka" i od "disciplinaca" Saveza.

Borac je kažnjen zbog propusta u organizaciji meča 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i moraće da u kasu Saveza uplati 2.000 KM.

Pod predsjedavanjem Vlade Rogića, "disciplinci" su najviše "odrapili" mostarski Zrinjski (3.500 KM) zbog propusta u organizaciji utakmice sa gradskim rivalom Veležom, a moraće "plemići" i da uplate isti iznos zbog neodgovornog ponašanja navijača na susretu osmine finala protiv Sloge iz Ljubuškog. Ukupno 7.000 KM.

Široki Brijeg će zbog propusta u organizaciji na meču sa Sarajevom platiti 1.500 KM, dok će bordo klub biti "olakšan" za 2. 000 KM zbog propusta na dvoboju sa Slavijom.

Mostarski Velež je kažnjen po dvije osnove sa po 1.000 KM, dakle dvije, zbog propusta u organizaciji meča sa bijeljinskim Radnikom i zbog neodgovornog ponašanja svojih navijača.

Takođe, Travnik je ukupno kažnjen sa takođe 2.000 KM zbog nepoštovanja propisa FS BiH (Pravilnika o licenciranju i Propozicijama takmičenja), a 1.000 KM manje će platiti tuzlanska Sloboda zbog istih razloga.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC