• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: "Čupanje za kosu" i remi u Mostaru

Autor mondo.ba

Svega je bilo na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u meču Zrinjskog i Čelika - jedna prečka, jedan crveni karton, jedno čupanje kose protivnika (!?) i svakome na kraju po jedan bod - 1:1 (0:0).

U posljednjem subotnjem susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Mostarci su na svom terenu bili na korak od pobjede nad Čelikom (1:0), kojom bi preuzeli lidersku poziciju na tabeli šampionata BiH sa dva boda više od Širokog Brijega, koji u nedjelju dočekuje Drinu.

Ali, tako nije mislio Marin Popović iz zeničkog tabora, koji je u 90. minutu izjednačio rezultat i donio Čeliku vrijedan bod iz Mostara!

U prvom poluvremenu poprilično grube utakmice, domaćin je imao više od igre i nekoliko dobrih prilika koje nije iskoristio, a najbolja je završila na prečki zeničkog gola nakon udarca Matije Kataneca glavom u 20. minutu.

U finišu prvog dijela "plemići" su ostali sa desetoricom u polju nakon što je isključen Milan Muminović, kojem je sudija Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva pokazao direktan crveni karton!

A razlog je u najmanju ruku bizaran - odgurnuo je i počupao kosu protivničkog igrača Čelika Alena Dedića!

Sastavi

Zrinjski:Dujković, Graovac, Muminović, Crnov, Pehar (od 79. Stojanović), Šćepanović (od 11. Radulović), Blaić, Stojkić, Nikolić, Katanec, Đurić (od 70. Sušić).

Čelik: Adilović, Kazazić, Dedić (od 76. Duvnjak), Kojić, Popović, Bureković, Ribić (od 52. Osmanagić), Pezer, Mišić, Kavazović (od 63. Radulović), Đelmić.

U nastavku, oslabljeni izabranici Branka Karačića su ipak prvi stigli do prednosti nakon katastrofalne greške golmana Adija Adilovića u 58. minutu. Strijelac je bio Stevo Nikolić, koji se osmim ovosezonskim pogotkom dodatno učvrstio na prvom mjestu golgetera u Premijer ligi BiH.

Samo pet minuta kasnije, Nikolić je bio u šansi da ovjeri pobjedu Zrinjskog, ali je šutirao iznad prečke. Ovaj promašaj se osvetio do kraja domaćinu, iako tim Milomira Odovića u drugom poluvremenu nije pokazao mnogo imajući u vidu da je cijelih 45 minuta imao igrača više.

Poraz Čelika se nazirao i to sedmi ove sezone, ali je Popović u 90. minutu pogodio mrežu Ratka Dujkovića i iščupao bod crno-crvenima sa "Bilinog polja".

Izvor: MONDO/Ilustracija

REZULTATI 13. KOLA

Slavija - Olimpik 1:3 (1:2)

/Lemez 15- Pandža 31, 40, Muharemović 90/

Radnik - Travnik 1:1 (1:0)

/Vučinić 14- Smajić 75/

Vitez - Mladost 2:0 (1:0)

/Hećo 12, Kapetan 81/

Sloboda - Velež 1:1 (0:0)

/Salamović 80- Blagojević 77/

Zvijezda Gradačac - Borac 2:0 (1:0)

/Stojanov 16, Spasojević 81/

Zrinjski - Čelik 1:1 (0:0)

/Nikolić 68 - Popović 90/

Nedjelja:

Željezničar - Sarajevo (13:30),

Široki Brijeg - Drina (16:30).

TABELA: Široki Brijeg (-1) 27, Zrinjski 27, Olimpik 27, Željezničar (-1) 26, Sarajevo (-1) 23, Borac 20 (-3)*, Velež 20, Slavija 16, Drina (-1) 13, Travnik 13, Vitez 13, Sloboda 12, Čelik 11, Zvijezda 10, Radnik 9, Mladost 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC