• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: Sviđa mi se ovaj Bundes Partizan!

Naredna bitna vijest iz Humske 1 neće biti rezultat revanša protiv Rila narednog utorka, već s kim će Partizan igrati 28. jula i 5. avgusta.

 Krstajić: Sviđa mi se ovaj Bundes Partizan! Izvor: MONDO

Da tako bude već ove srijede, 15. jula, pobrinuli su se upravo crno-bijeli, koji su u utorak uveče "preorali" travnjak "Bel Vju" stadiona (pardon, igrališta) u velškom gradiću, Ril. Bilo je 0:4, tako da se svi u Humskoj lagano okreću nastavku priprema i žrijebu narednog petka (12.00) u Nionu.

"Zadovoljan sam načinom na koji smo odigrali ovaj meč, pogotovo ako se uzme u obzir u kom periodu sezone se nalazimo. Svih 14 igrača koje sam izveo na teren ozbiljno je ušlo u meč, bez potcjenjivanja protivnika, odgovorno... To je ono što me posebno raduje. Takvim odnosom prema igri i protivnicima trebalo bi da nastavimo i dalje, a onda za nas neće biti nepremostivih prepreka", optimista je trener Slaviša Jokanović.

Veći dio prvih utakmica druge runde kvalifikacija tek će biti odigran u srijedu uveče, ali se imena Partizanovih protivnika već naziru. Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, to bi mogao da bude Salcburg, APOEL, Kalmar, Stabek, Slovan Bratislava, Ventspils, Maribor, Hafnarfjordur, Inter Turku ili Ekranas...

Ako se po jutru dan poznaje, Partizan je u Velsu nagovijestio da nijedan od potencijalnih rivala u trećem kolu neće biti nepremostiva prepreka, baš kao što kaže i Jokan.

"Drago mi je što sam pogodio mrežu, ali me ipak više od toga raduje način na koji smo ostvarili pobjedu", izjavio je najiskusniji igrač tima, Mladen Krstajić.

"Naime, momci su pokazali da smo izuzetno profesionalna ekipa, koja je imala veoma ozbiljan pristup igri, što je u ovom trenutku i važnije od rezultata. Idemo dalje, pred nama su nova iskušenja, ali ako ovako nastavimo da se ponašamo na terenu, vjerujem da je pred nama izuzetno uspješna sezona. Ovo što sam vidio od mojih saigrača, podsjeća me na ono što sam godinama doživljavao u Bundesligi", pun je hvale Krle poslije prvog zvaničnog meča od povratka u Humsku.

Jokan: Bravo Kleo, bravo Dijara

U Partizanu uglavnom važi pravilo da nema isticanja pojedinaca, ali kada to neko zasluži, onda ni Jokanović ne može da se suzdrži.

"Kleo je pružio odličnu partiju i krunisao je golom. Zaslužuje sve pohvale, baš kao i Dijara, koji je još jednom pokazao da je najbolji kada je najpotrebnije", pohvalio je trener novi napadački tandem, koji se još upoznaje i koji bi tek trebalo da bude ubojit.

Još jedan igrač šampiona zablistao je u Velsu, na malom stadionu koji nema ni semafor. Umjesto u špicu, Brana Ilić odigrao je na desnom krilu i umalo "ušinuo" čuvara, domaćeg lijevog beka Grega Stronga.

"Ne bih pričao previše o svojoj igri, iako moram da priznam da mi je prijala promjena pozicije i to što sam sada na boku", rekao je Ilić.

Ništa manje opasan, na lijevom boku bio je Nemanja Tomić, čiji je skoro svaki pas ka Kleu i Dijari bio upotrebljiv.

Dijara: Dobro je, dao sam ga...

U nadoknadi prvog poluvremena, Lamin Dijara je konačno "otjerao duhove". Poslije pripremnog perioda bez postignutog gola, najbolji strijelac Partizana od jula 2007. godine do danas, upisao se u strijelce, za 3:0.

"Dobro je, dao sam gol... Nije me htjelo u pripremama, ali sam se trudio, nisam odustajao i na kraju se isplatilo. Najvažnije je da smo pobijedili. I pored toga, uvijek će nešto da nedostaje, a mi ćemo da se trudimo da greške ispravimo što prije. Već do sljedeće utakmice", rekao je Dijara.

Fudbaleri Partizana ni u dalekom Rilu nisu ostali bez podrške Grobara. Njih oko 70 bodrilo je tim, a zahvalio im se kapiten, Nenad Đorđević.

"Svih 90 minuta smo igrali punim gasom i odmah pokazali da smo kvalitetan tim. Posebno bih se zahvalio navijačima, koji su nas bodrili čak u Rilu, uprkos velikoj udaljenosti. Njihova podrška nam mnogo znači i potrudićemo se da im uzvratimo na našem stadionu, kada se okupi još više ljudi", istakao je Đorđević.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC