• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Volio bih da nastavim rad u Zvezdi

Još jedno "razmisli" odapeto je prema predsjedniku KK Crvena zvezda u ostavci, Slobodanu Vučićeviću.

 Pešić: Volio bih da nastavim rad u Zvezdi Izvor: MONDO

Poslije igrača, koji su tražili sastanak sa Vučićevićem, generalnog menadžera Milana Opačića, koji je pozvao na "spuštanje lopte na zemlju", u sličnom tonu javnosti se obratio i (da li već bivši) trener kluba, Svetislav Pešić.

Kari je sa odmora u Pirotu poručio u intervjuu za "Sport":

"Volio bih da nastavim rad, jer osjećam obavezu prema igračima i čitavom projektu. Ali, funkcionisanje je nemoguće bez predsjednika, upravljačkih strukutura kluba i adekvatnih uslova. Sve drugo, bila bi improvizacija, a za to nikad nisam bio spreman".

U ovoj izjavi prepoznaje se: Ako se Vučićević predomisli, ja bih nastavio započet posao.

Ali, Pešić to ne želi tako da kaže.

"Nemam namjeru da ga ubjeđujem da se predomisli, jer je ozbiljan čovjek, a ubejđivanje bi mu samo stvaralo opterećenje i pritisak. Smatram da Sloba treba da sjedne sa Drakulićem i ljudima koji žele da pomognu, da zajedno donesu odluku u kom će pravcu klub dalje".

Njemu je ugovor istekao 30. juna i on je praktično slobodan trener, ali i dalje odbija da započne pregovore sa nekim drugim klubom.

"Kada je Sloba donio tu odluku i saopštio mi je, rekao sam mu da to nije dobro ni zbog Zvezde, ni zbog njega. Biće mi jako žao ako se naš projekat ne nastavi, jer mi se Zvezdina priča izuzetno dopala. Odustao sam od svih drugih planova i želio da ostanem".

"Rad u Zvezdi bio je zadovoljstvo"


Sastanak između igrača i predsjednika, saznaje MONDO, trebalo bi da bude održan početkom sljedeće sedmice, ali Pešić tada vjerovatno neće biti tu.

"Spremam se na put na Rodos, gdje završavamo treću godinu studija generacije trenera iz čitave Evrope. Pošto sam mentor i šef tog programa, biću tamo i ujedno gledati Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina".

O ideji igrača...

"Potpuno ih podržavam. Igrači su me zvali i tražili mišljenje, rekao sam im da urade ono što misle da je najbolje".

Da li su do njega stigne neke nove informacije iz Zvezde? Da li je došlo do pomaka u bilo kom smjeru?

"Ne znam, nemam nikakve nove informacije, kojima već ne raspolažete... Inače, želim da istaknem da nikada nisam rekao da bih bio lud kada bih ostao u Zvezdi kao trener. Meni je rad u klubu bio veliko zadovoljstvo. Imao sam veliku podršku igrača, uprave i navijača, svidjela mi se cijela ta priča i želio sam da nastavim projekat".

Možda bi "kresanje" budžeta pomoglo?

"Te brojke, koje su izlazile u novinama, zanimljive su samo u Srbiji. Sve što je pisano vezano za budžet, uopšte nije tačno. Sve je to izmišljanje, manipulacija brojkama. Budžet je trebalo da bude kao prošle sezone, ni "kintu" više!", tvrdi Kari.

Za kraj?

"Mnogo vremena je iscurilo... Zbog ove situacije, obustavili smo pregovore sa menadžerima", opominje Pešić da Zvezda rješava pitanje egzistencije, dok se drugi pojačavaju.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC