• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IO FSS: Dujković ipak selektor "orlića"!

Ipak je Dujković! Presudilo je mišljenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije...

 IO FSS: Dujković ipak selektor "orlića"! Izvor: MONDO

Ratomir Dujković u srijedu oko 14 časova, jednoglasno je izabran za novog selektora mladih fudbalera Srbije, a ugovor je potpisan do 2011. godine.

Ujedno, Aleksandar Stanojević kooptiran je kao trener u stručnom štabu mlade reprezentacije (do 21 godine) i biće prvi Dujkovićev saradnik. Stanojević ostaje selektor omladinske srpske reprezentacije (igrači do 19 godine).

Bivši golman Crvene zvezde, koji je trenersku karijeru gradio u inostranstvu, a vrhunac je doživio sa reprezentacijom Gane na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, prvi put je dobio posao u zemlji u kojoj je rođen.

Crvena trenerka sa njegovim inicijalima i brojem 21 koji simbolično pokazuje koje će igrače učiti u naredne dvije godine, od srijede je njegova nova uniforma.

Koliko je Dujković bio uzbuđen govori i to što je prilikom predstavljanja napravio lapsus. Naime, izgovarajući riječi zahvalnosti članovima Izvršnog odbora FSS umjesto reči Srbija rekao je: "Zahvaljujem se članovima IO Fudbalskog saveza Jugoslavije".

Čovjek, koji je vodio seniorske selekcije Venecuele, Mjanmara, Ruande, Gane i Kine, ima zadatak da sa mladom reprezentacijom Srbije obezbijedi novu završnicu Evropskog prvenstva, koje će 2011. godine biti održano u Danskoj.

To mu je prvi cilj, ali i da pripremi te mlade igrače (fudbaleri rođeni poslije 1. januara 1988. godine) za A tim Srbije.

Uz to, dobio je posebnu instrukciju od predsjednika FSS Tomislava Karadžića - da ne podlegne pritiscima raznoraznih menadžera.

S obzirom na njegovu reputaciju, Dujković neće biti prijatelj raznoraznim savjetodavcima i oni koji imaju ideju kako treba da izgleda mladi tim Srbije.

"Nikada se u dosadašnjoj karijeri nisam susretao sa tim problemom, jer ja ne dozvoljavam takve prilaske. Nisam, niti ću to dozvoljavati, jer ja tako ne radim", poručio je Dujković.

Prethodno je Karadžić rekao da su fudbalski čelnici u Srbiji odlučni da izborom pravih ljudi na mjesta selektora spriječe da se ubuduće menadžeri miješaju u njihov rad.

"U tom grmu i leži zec kada je riječ o izborima Antića, Dujkovića i Stanojevića. Njihova imena govore da su u svom radu samostalni i da će kod njih igrati najkvalitetniji igrači. Vrata reprezentacija biće zatvorena za ljude koji prodaju našu djecu i od kojih se ne može živjeti. Menadžeri, doduše ne svi, su najveći problem i rak-rana srpskog fudbala", rekao je Karadžić.

Dujković je rekao da zna da mu posao neće biti lak, ali da mu je želja da stigne i prestigne rezultate svojih "uvaženih kolega" Vladimira Petrovića-Pižona i Miroslava Đukića, koji su osvajali druga mjesta na šampionatima Evrope za mlade (Njemačka i Holandija).

"Ovo je sigurno drugačiji izazov nego kada sam vodio A selekcije, ali je za mene poseban, jer prvi put radim u svojoj zemlji", rekao je 63-godišnji stručnjak, koji je ovog ljeta bio kandidat i za trenera Crvene zvezde, ali je izbor pao na Vladimira Petrovića Pižona...

Šta je presudilo kod izbora Dujkovića?

"Dujković je prava fudbalska persona i skroman čovjek, a skromnost je vrlina velikih ljudi. To je pokazao i kada smo razgovorali o uslovima - novac mu je bio u drugom planu", rekao je predsjednik FSS.

Karadžić: Penzionerima nije mjesto u Stručnom odboru

Prethodnih dana bilo je mnogo bure oko toga ko će naslijediti Slobodana Krčmarevića na čelu mlade selekcije, poslije procijenjenog neuspjeha na EP u Švedskoj. Stručni savjet FSS predložio je Dragoljuba Bekvalca. Odbor za hitna pitanja je taj prijedlog "primio k znanju", ali je predložio svog kandidata, Dujkovića, dok se dan uoči sjednice u Hotelu "Balkan", pojavila i do sad nepotvrđena informacija da je kandidat bio i Siniša Mihajlović.

Ipak, Izvršni odbor, uz saglasnost predsjednika FSS Tomislava Karadžića prelomio je i to jednoglasno.

Ovakva odluka bila je i najavljena od strane Odbora za hitna pitanja i prije zasedanja.

To je bila još jedna odluka Izvršnog odbora FSS koja je zapravo bila "šamar" Stručnom odboru.

Upitan da li to znači da se na fudbalskoj vladi razmišlja i o raspuštanju Stručnog odbora, predsjednik FSS Tomislav Karadžić je rekao da je "bilo prijedloga da se to tijelo rekonstruiše ili čak da se potpuno zamijeni", ali da "nisu htjeli da idu tuk na utuk".

"Nije nam cilj da pokazujemo ko je jači, već da imamo kvalitetno i autoritativno tijelo koje će u svom sastavu imati ljude iz fudbala, medija, trenere Zvezde, Javora, Partizana...Nije dobro što penzioneri ne pokazuju želju za promjenama", slikovit je bio prvi čovjek srpskog fudbala.

(P. Vujić, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC