• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sevojno u Evropi: Predaja, nikad!

"Za nas je duel sa Kaunasuom istorijski, prvi u Evropi", kaže trener Sevojna Ljubiša Stamenković.

 Sevojno u Evropi: Predaja, nikad!  Izvor: MONDO

Trener fudbalera Sevojna Ljubiša Stamenković priznao je da će litvanski Kaunas biti favorit na gostovanju njegovoj ekipi u Beogradu, u srijedu od 18 časova na stadionu Partizana.

Ali, vođa hit ekipe i finaliste prošlosezonskog Lav Kupa Srbije, istakao da se svi u klubu nadaju iznenađenju i plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Kaunas je već deset godina prisutan u kvalifikacijama za evropska takmičenja u kojima je odigrao više od 40 utakmica. Litvansko prvenstvo je, takođe, u toku, dok naše tek treba da počne i zato je prednost na njihovoj strani", rekao je Stamenković.

"Za nas je, međutim, duel sa Kaunasuom istorijski, prvi u Evropi. U cijelom kraju je velika euforija. Dobro je što smo zadržali kostur tima iz prethodne sezone i doveli dva kvalitetna pojačanja. Dobro se poznajemo, atmosfera je odlična i vjerujem da imamo tim koji je kadar da se nosi sa Kaunasom", dodao je trener "valjaoničara".

Stamenković je ocijenio i da se o plasmanu u treće kolo kvalifikacija sigurno neće odlučivati u Beogradu, već na revanšu u Litvaniji.

"Ovo je specifično takmičenje i ma kakav rezultat bio u Beogradu, on neće odlučiti pobjednika dvomeča. Svi pričaju da ne smijemo da primimo gol, ali po meni, ni to nije problem, pod uslovom da pobijedimo", naveo je Stamenković.

"Sevojno, takođe, u gostima igra bolje nego kod kuće. Vrlo smo dobri u kontrama i polukontrama. Sigurno ćemo učiniti sve da prođemo do trećeg kola gdje ima zaista velikih evropskih ekipa. Onda bismo se i nadali nekom što slabijem ili što jačem protivniku, da se od Evrope, ako već ne možemo dalje, oprostimo časno", dodao je.

Sevojno će Kaunas ugostiti sutra od 18 sati na stadionu beogradskog Partizana. "Valjaoničari" se, ipak, nadaju velikoj podršci sa tribina.

"Kazao sam već da nas je sve zahvatila velika euforija, pa će iz našeg kraja za Beograd krenuti deset do 15 autobusa sa navijačima. Pozivam i sve ljubitelje fudbala koji žive u Beogradu da dođu na stadion i pomognu nam", kazao je.

"Obe ekipe igraju na pas, vole da se nadigravaju, postižu dosta golova, tako da su tu svi uslovi za atraktivan meč", istakao je Stamenković.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC