• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slaven Musa: Jesenja titula je kozmetika

Autor mondo.ba

U Širokom Brijegu ne kriju da je njihov cilj podizanje šampionskog pehara u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. "Jesenja titula je kozmetika, ne donosi ništa, ali kontinuitet rezultata bio bi dobra preporuka za proljeće", kaže Musa.

 Slaven Musa: Jesenja titula je kozmetika Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dva kola prije kraja polusezone ekipa sa "Pecare" bježi tri boda prvom pratiocu Zrinjskom, protiv kojeg ujedno zatvara ovogodišnju fudbalsku jesen.

"Plemićima" je prošle sezone upravo hercegovački derbi bio ključan na putu osvajanja titule, ali prije nego što im se ovoga puta pokušaju revanširati, Širokobriježane narednog vikenda očekuje susret sa Slavijom.

"Dva zahtjevna meča su pred nam. Slaviju kao i Zrinjski, koji je prvak, izuzetno respektujemo. Trebaće uložiti mnogo truda i znanja ako ne želimo pokvariti dosadašnji utisak", izjavio je trener lidera prvenstva Slaven Musa "Nezavisnim novinama".

Hercegovci su na lidersku poziciju zasjeli od šestog kola, odnosno 30. avgusta i remija u Banjaluci sa Borcem.

"Normalno je da razmišljamo o maksimalnom broju bodova do kraja polusezone. Jesenja titula je kozmetika, ne donosi praktično ništa, ali kontinuitet rezultata bio bi dobra preporuka i za proljeće", smatra Musa.

Na "Pecari" već razmišljaju i o određenim izmjenama u ekipi tokom zimske pauze. Naglašavju da će dovoditi isklučivo pojačanja, a ne prinove.

"Iza nas je uspješna polusezona, o kojoj ćemo konačan sud ipak moći dati tek kada se definitivno završi. U skladu s tim, odlučićemo i o pojačanjima na dvije pozicije za koje procijenimo da su deficitarne", najavio je šef stuke Širokog Brijega.

Zadovoljan je strateg Širokog učinkom kompletnog tima, mada ga posebno raduju partije mladih. Goran Zakarić standardno je dobar, a prate ga Zvonimir Kožulj, Josip Ćorluka i Stipo Marković. Takođe, angažman iskusnog Borisa Pandže pokazao se veoma korisnim za tim, ali je ipak kapiten Vagner Santos Lago pokazao najviše.

Brazilac je upozorio da će o konačnom plasmanu odlučivati nijanse.

"Nezahvalno je sada davati procjene. Imamo tri boda prednosti, ali svi koji su u vrhu vjeruju da mogu ustrajati do kraja. Samo jedan kiks, bilo kod kuće ili na strani, gura vas u drugi plan. Biće tijesno do kraja", naglasio je Vagner.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC