• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Rudarska pobjeda Zvezde

Crvena zvezda je pobijedila Rudar u Velenju u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope - 1:0 (0:0).

 LE: Rudarska pobjeda Zvezde  Izvor: MONDO

I samo to je važno, i samo to će se pamtiti.

Pobjedonosni gol postigao je povratnik sa pozajmice kruševačkom Napretku, Slavko Perović, u 59. minutu.

O igri ne vredi suditi, ali je jasno da je pred Vladimirom Petrovićem Pižonom veliki posao. Međutim, kada se saberu sljedeći činioci - novi trener, šestorica novih igrača među "najboljih 11" i činjenica da je prva utakmica u sezoni, bez dileme, "rudarska" pobjeda je od neprocijenjivog značaja za crveno-bijele.

I zbog plasmana u narednu rundu i zbog samopouzdanja.


Tako su crveno-bijeli stekli veliki kapital za revanš, koji će se narednog četvrtka igrati u Beogradu. Ujedno, u miru mogu prate žrijeb za treće kolo kvalifikacija, koji će se održati u petak u Nionu.

Prema sastavu Vladimira Petrovića bilo je očigledno da je Zvezdi najvažnije da na stadionu kraj jezera u Velenju sačuva svoju mrežu pred kojom je stajao debitant, Bojan Pavlović.

Sa trojicom zadnjih veznih (Isah, Savio, Bogdanović, koji je bio i najbolji) želio je da dobije na "gustini" na sredini terena.

Upravo iz tog razloga na teren nije poslao plejmejkera, Brazilca Kadua, a iz tog razloga nije planirao ni da u sastav uvrsti Igora Burzanovića, poslije čega je Crnogorac najavio rastanak...

Crveno-bijeli ni na jednoj prethodnoj (pripremnoj) utakmici nisu igrali u ovom sastavu!

Pižonu se ispunila želja da mu mreža ostane netaknuta, ali za to mora da zahvali i sreći. Očigledna je neuigranost zadnje linije, zbog čega je često dosta prostora ostajalo između štopera Đorđevića i Tutorića.

Domaćin je to mogao da kazni nekoliko puta.

U 59. minutu je Nik Omladič prošao kroz odbranu gostiju, kao da je nema, ali kada se našao u izglednoj poziciji, šutirao je pored suprotne stative.

Slovenci su tri puta pogađali ovkir Pavlovićevog gola, od toga dva puta u 90. minutu. Loptu je do stative proslijedila Fortuna kada je Đukič tukao sa dva i po metra, baš kao i odmah zatim Mesić, koji je uzdrmao drugu stativu.

Pižon je u špicu upario Perovića i novajliju iz Zemuna, Dejana Lekića, koji je u 63. minutu morao da pogodi cilj, ali je sa pet metara pogodio samo prečku.

Ipak, priseban i precizan bio je Slavko Perović, četiri minuta ranije. Prvo je oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, Savić je odbranio, na odbijenu loptu natrčao je Lekić, ali je i njegov šut izblokiran. Lopta se zatim odbila na desno krilo odakle je kapiten Nikola Lazetić idealno centrirao, a Perović je na petercu bio jači u duelu od svog čuvara i elegantno glavom poslao loptu u mrežu.

I to je bilo dovoljno za pobjedu u prvom međusobnom duelu sa Rudarom iz Velenja.

Crvena zvezda je svih 90 minuta bučno bodrena od oko 200 Delija, a na tribinama je bilo još dosta pristalica srpskog tima pristiglih iz Slovenije, Italije i Austrije.


Nereda u Velenju nije bilo. Sve je proteklo u miru, kako to samo može u Sloveniji.

Uprkos tome, trojica navijača Zvezde su privedena, potvrdio je za MONDO generalni sekretar beogradskog kluba, Andrija Kleut.

Naime, slovenačka policija je sve vrijeme snimala ponašanje Delija, pa je njih trojicu privela jer su snimljeni kako koriste pirotehnička sredstva. A zapaljena je jedna baklja i ispaljen jedan vatromet.

Sastav Crvene zvezde: Pavlović - Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević - Isah, Savio, Bogdanović (od 90. Nikolić), Lazetić (od 90+1. Cvetković) - Perović (od 90+2. Jevtić), Lekić.

Sastav Rudara: Savić, Pokleka, Dedič, Cipot, Sulejmanović, Tolimir, Kolsi (od 61. Đukič), Golob, Prašnikar (od 70. Mesić), Trifkovič (od 58. Grbič), Omladič.

(Nikola Janković, MONDO, foto www.zurnal24.si)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC