• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo i Sarajevo ''kraći'' za po 10.000 KM

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o dešavanjima u 13. kolu Premijer lige BiH, a najžešće su kažnjeni vinovnici 104. vječitog derbija, u kojem je Sarajevo na "Grbavici" savladalo Želju 2:1.

 Željo i Sarajevo ''kraći'' za po 10.000 KM Izvor: mondo.ba

Izvor: mondo.ba

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici donijela odluku da kazni fudbalske klubove Željezničar i Sarajevo sa po 10.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i ponašanja navijača ovih timova.

KAZNE

Disciplinska komisija FS BiH je takođe kaznila i HŠK Zrinjski sa 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava, dok je gradski rival Velež kažnjen sa 2.500 KM iz istog razloga u meču 14. kola protiv Zvijezde Gradačac. Željezničar će u kasu FS BiH morati da uplati dodatnih 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike njegovih navijača u duelu sa Travnikom na stadionu "Pirota".

Organizator 104. sarajevskog derbija FK Željezničar je kažnjen s 10.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava njihovih navijača.

Njihov gradski rival, FK Sarajevo, kažnjen je istom novčanom kaznom zbog korištenja pirotehnike i neodgovornog ponašanja navijača.

Podsjećamo da je gradski derbi između ova dva kluba odigran 2. novembra više puta prekidan zbog ubacivanja pirotehnike u teren, a meč je obilježio sukob pripadnika MUP-a KS i navijača Sarajeva na sjevernoj tribini stadiona "Grbavica".

Utakmica je završena pobjedom Sarajeva rezultatom 2:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC