• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirosavljević za MONDO: Čeka vas pakao

Napadač Apoela smatra da će crno-bijelima veliki problem predstavljati vrućina u Nikoziji i dodaje da su šanse 50-50.

 Mirosavljević za MONDO: Čeka vas pakao Izvor: MONDO

Nenad Mirosavljević je bio Zvezdin "dželat" prije godinu dana. Tada je golom u 26 minutu produžetka izjednačio na 3:3 i poslao Apoel u prvo kolo Kupa UEFA (prvi meč u Nikoziji završen 2:2), a crveno-bijele gurnuo u ambis.

Sada će iskusni, 31-godišnji napadač ponovo gostovati u Beogradu, ali ovaj put protiv "svojih", jer je u sezoni 2006/07 nosio crno-bijeli dres. Žrijeb u Nionu je ukrstio puteve prvaka Srbije i Kipra na putu ka Ligi šampiona.

"Srećan sam što ću ponovo doći u Beograd", poručio je Mirosavljević iz Nikozije za MONDO.

"Uglavnom je svima u klubu bilo važno da izbjegnemo Olimpijakos i Kopenhagen, čak i Bate Borisov. Ipak, svima je jasno da smo mogli mnogo bolje da prođemo. Ja sam priželjkivao Levski", iskreno priznaje Mirosavljević.

Sudeći prema njegovim riječima, Partizan će imati izuzetno težak posao da bi se domogao plej-ofa za Ligu šampiona. Apoel je, za kiparske okvire, veliki klub, ima 20 titula i 19 osvojenih kupova.

U prošloj sezoni je do šampionskih lovora stigao ubijedljivo, ostavivši miljama iza sebe Omoniju i Anortozis, koji je bio senzacija u Ligi šampiona.

"Kiparska liga je neuporedivo jača od srpske, a mi smo je ubijedljivo osvojili".

Mirosavljević uvjerava da je tim srpskog stručnjaka Ivana Jovanovića sada višestruko jači nego kada je prošlog ljeta eliminisao Zvezdu.

"Tada je bilo deset novih igrača u ekipi. Sada smo uigraniji i iskusniji za jednu sezonu, a doveli smo pojačanja baš na mjestima gdje je trebalo. Došla su dvojica štopera, bivši igrač OFK Beograda Boban Grnčarov i kapiten Brage Paolo Žorž, zatim nekadašnji reprezentativac Slovačke, vezista Mario Breška i poljski napadač Adrijan Sikora, koga je svojevremeno htjela Zvezda".


Pored jake ekipe Apoela, crno-bijeli će u Nikoziji imati još prepreka.

"Sigurno će vrućina smetati igračima Partizana, jer smo mi navikli na visoke temperature, koje se kreću od 35 do 40 stepeni Celzijusa."

Pakleno će biti i na tribinama.

"Stadion prima 25.000 gledalaca, a očekujem da će ih biti između 15 i 20 hiljada kada bude došao Partizan. Navijači Apoela su frenetični".

Mirosavljević daje podjednake šanse rivalima za plasman u narednu rundu.

"Partizan je favorit, to je jasno, ali šanse u procentima su nam 50-50. Sigurno je da će obe utakmice biti dobre, jer obe ekipe igraju ofanzivno", zaključio je Nenad Mirosavljević, strijelac izuzetno atraktivnog gola u pobjedi Apoela nad Strejmurom u prvom meču druge runde kvalifikacija.

S obzirom da je kiparski šampion pobijedio 2:0, revanš u Nikoziji će predstavljati formalnost, baš kao i druga utakmica između Partizana i Rila.

A onda će se svi okrenuti trećem kolu i utakmicama koje su na programu 28/ 29. jula i 4./5. avgusta.

(R. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC