• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baković: Pape, hvala za Mundijal!

Autor mondo.ba

Nakon što je Safet Sušić razriješen sa dužnosti selektora Bosne i Hercegovine, generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković zahvalio mu se na svemu što je učinio na klupi "zmajeva".

Ko bi mogao zamijeniti smijenjenog Safeta Sušića, moglo bi biti poznato do prvog dana decembra, kada bi komisija zadužena da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektora trebalo da iznese konketna imena.

Nakon što je Sušić napustio klupu "zmajeva", generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) Jasmin Baković iskoristio je priliku da se zahvali dosadašnjem selektoru na svemu što je učinio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, otkako je sjeo na klupu krajem 2009. godine naslijedivši Miroslava Ćiru Blaževića.

"Izvršni odbor FS BiH želi da se zahvali selektoru Safetu Sušiću za izuzetno korektnu saradnju i posebno za rezutlate koji su ostvareni u prethodnom periodu, a prije svega mislimo na istorijski plasman na prvenstvo. To je nešto što savez nije i nikada neće zaboraviti", rekao je Baković za portal reprezentacija.ba.

Sušić je uspio onom što nikome od njegovih prethodnika nije pošlo za rukom - odveo je reprezentaciju BiH na jedno veliko takmičenje, i to ne bilo kakvo - Svjetsko prvenstvo u Brazilu, koje je, doduše, bh. tim okončao već u grupnoj fazi.

Već tada Sušiću je počela da se drma stolica. Ipak, strasti su se smirile, Pape je dobio novi ugovor, ali ga je blamaža protiv Izraela (0:3) definitivno koštala selektorske klupe.

Bosna i Hercegovina tako će uskoro dobiti 12. selektora.

Prvi stručnjak na klupi "zmajeva" bio je Fuad Muzurović, a nakon njega mijenjali su se Džemaludin Mušović, Faruk Hadžibegić, pa Avdo Kalajdžić, koji je bio vršilac dužnosti, nakon čega je angažovan Mišo Smajlović.

Blaž Slišković bio je "najdugotrajniji" selektor jer je pet godina vodio "zmajeve", nakon čega ga je naslijedio Fuad Muzurović. Meho Kodro kratko je bio prvi čovjek stručnog štaba reprezentacije, Denijel Pirić zatim je zaposlen kao privremeno rješenje, do dolaska Blaževića, koji je bio prethodnih Safetu Sušiću.

Ko bi po vama trebalo da bude novi selektor "zmajeva"?

Anketa

Koga biste postavili za nasljednika Safeta Sušića?

  • Duška Bajevića

    18.56% (18)

  • Vahida Halilhodžića

    43.3% (42)

  • Mehmeda Baždarevića

    5.15% (5)

  • Roberta Prosinečkog

    16.49% (16)

  • Amara Osima

    6.19% (6)

  • Nekog drugog

    10.31% (10)

Koga biste postavili za nasljednika Safeta Sušića?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC