• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci su veći gubitnici od "orlova" (FOTO+VIDEO)

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Činjenica, ali slaba uteha. Srbija u prijateljskom meču pobedila Grčku na Kritu 2:0. Radovan Ćurčić vodio tim i prilično izmenio sastav u odnosu na Dansku.

 Grci su veći gubitnici od "orlova" (FOTO+VIDEO) Izvor: MN PRESS

Golovima Radosava Petrovića i Nemanje Gudelja, Srbija je u gostima pobedila Grčku 2:0 (1:0) u prijateljskom meču i tako, možda, najavila bolje i srećnije dana u 2015. godini. 

Ova godina počela je trijumfom protiv Iraca (2:1), pa je savladana i Jamajka (2:1) u maju na američkoj turneji… I od tada nismo znali za pobedu (ako ne računamo službenih 3:0 protiv Albanije).


Posle lošeg prvog poluvremena, naš tim pokazao je bolju igru u drugom delu. Petrović je u 60. minutu iskoristio odličan centaršut Tošića i glavom postigao gol, da bi Gudelj u poslednjem minutu sudijske nadoknade fantastičnim golom sa oko 30 metara stavio tačku na gostovanje Srbije u Grčkoj.

Da li bi bilo pošteno govoriti o napretku u igri "orlova", samo nekoliko dana posle utakmice sa Dancima u Beogradu? Po našem mišljenju - ne!

Prvo, dve utakmice, sa Skandinavcima i večerašnja protiv Grka, imaju vrlo malo dodirnih tačaka.

Ona odigrana u petak bila je takmičarska i izuzetno bitna za "orlove". Druga - prijateljska i verovatno "moranje" za većinu srpskih reprezentativaca posle svega što se dešavalo na stadionu Partizana.

Ako uporedimo i trenutni kvalitet rivala, Danci imaju lepu prednost u odnosu na Helene.

Grci su možda u još gorem raspoloženju dočekali meč sa Srbijom. Na poslednjem Svetskom prvenstvu malo je falilo da igraju četvrtfinale, a u petak su bili suočeni sa nezapamćenom brukom u Pireju, gde su ih Farani pobedili 1:0.

Utakmica između Srbije i Grčke trebalo je da bude duel u kojem će selektori Dik Advokat i Klaudio Ranijeri isprobati dodatne varijante i neke igrače za prolećni nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Nekoliko dana pred susret na Kritu dva saveza su morala da potraže nova rešenja za klupe nacionalnih timova. Advokat se povukao, dok je Ranijeri smenjen. Dve reprezentacije, posle samo tri, odnosno četiri odigrana meča u kvalifikacijama, nalaze se na rubu ispadanja iz trke za Francusku.

Iz mladih timova prekomandovani su Radovan Ćurčić i Kostas Canas. Navodno kao privremena rešenja, a da li će i u buduće voditi "A" timove, teško je zaključiti.

Malo ćemo se odmoriti od reprezentacije, sve do 29. marta, kada gostujemo u Portugal u meču "biti il' ne biti". 

SRBIJA: Stojković, D. Tošić, Ivanović, Tomović, Maksimović, Matić, Z. Tošić, Petrović, Jojić, Marković, A. Mitrović.

Igrali su još: Đuričić, Lazović, Gudelj, S. Mitrović, Rukavina.

GRČKA: Glikos, Papadopulos, Torosidis, Vintra, Manolas, Hristodulopulos, Kone, Maniatis, Samaris, Mavrias, Atanasidis.  

Igrali su još: Bakakis, Ciolis, Gekas, Kolovos, Moras, Mandalos


TOK UTAKMICE

KRAJ - POBEDA SRBIJE!

Gudelj
Izvor: YouTube

2:0 ZA SRBIJU! Fenomenalan gol Nemanje Gudelja! Šutirao je sa više od 20 metara, iznenadno i zatekao grčkog golmana "ukopanog"! Prvi gol srpskog veziste u dresu reprezentacije. Na devetoj utakmici!

Još jedna izmena u našem timu. Izlazi Zoran Tošić, ulazi Antonio Rukavina, nekadašnji saigrači iz Partizana. Nedugo potom, umalo tuča Lazarosa i Duška Tošića, posle grubog faula srpskog defanzivca. Obojica dobijaju po žuti karton. U toku je 90. minut.


Još desetak minuta do kraja. Strelac Petrović napušta teren, a ulazi Nemanja Gudelj.

Sada je malo nedostajalo da Filip Đuričić iznenadi grčkog golmana i da duplira prednost "orlova". Daleko zanimljivije drugo poluvreme.

Ciolis i Gekas, odnosno Đuričić i Lazović su na terenu od 66. minuta.

Stojković je nekako uspeo da odbrani nezgodan šut Konea!

Petrovic
Izvor: YouTube

GOOOOOL! Zoran Tošić je centrirao iz "slobodnjaka", a Radosav Petrović odlično skočio i još bolje zahvatio loptu glavom. Srbija vodi 1:0 od 60. minuta!

Matić je slučajno udario Konea, koji je posle toga nasrnuo pesnicom na našeg fudbalera, ali se suzdržao. Posle ga je iznervirao i saigrač. Baš je nervozan, a i curi mu krv iz nosa.

Spletom okolnosti, Aleksandar Mitrović ušao je u dobru priliku i šutirao u golmana. Rvao se sa rivalima u kaznenom prostoru i iskoristio njihovu grešku da šutira sa desne ivice peterca. Ipak, Glikos je bio na mestu.

Mnogo bolja pozicija za Zorana Tošića u 38. minutu. "Slobodnjak" je odlično izveden, Glikos nekako izbacuje loptu u korner. 

Evo i našeg "prvenca". Iznenada nam se ukazala prilika da ugrozimo gol Grka iz slobodnog udarca. Zoran Tošić je zategao levicu, mada je bila bolja pozicija za dešnjaka, i kao Maniatis dva minuta ranije prebacio gol.

Evo ga konalno i prvi šut ka golu na utakmici. Ne, nismo ga mi uputili već Grci. Maniatis je šutirao sa distance preko prečke. Nije bilo blizu. Prvi šut u 27. minutu!

Sudija Nil Dojl je propustio da u 21. minutu svira klasičan penal za Grčku. Tomović je slučajno s leđa zgazio Lazarosa dok je ovaj bio u prodoru ka golu, bukvalno ga je izuo, ali od jedanaesterca nije bilo ništa. Grčki fudbaler je kasnije sa kopačkom u ruci jurio sudiju po terenu.

Nema prilika, nema ni šuta na gol! Prošlo je 20 minuta od početka utakmice, dva tima igraju u skladu sa trenutnim renomeom u kvalifikacijama za Euro 2016!

- Minut ćutanja u čast legendarnog golmana Ilije Pantelića, koji je sinoć premionuo u 73. godini u Novom Sadu.



Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Tacno je da smrdi, ali smrad nije dolazio od Advokata

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC