• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barbarez postao pokeraš!

Legendarni kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez učestvovao je na SP u pokeru i uspio da ostvari plasman među prvih 900 takmičara.

 Barbarez postao pokeraš! Izvor: MONDO

Sportski direktor Hamburgera u Las Vegasu branio je boje BiH.

"Dok sam igrao u Bajer Leverkuzenu upoznao sam ljude iz ‘Everest Pokera’, koji su mi početkom godine predložili da budem njihov predstavnik na takmičenju u Las Vegasu. Ideja mi se svidjela i brzo smo se dogovorili. Oni su bili moji sponzori. Platili su 10.000 dolara kotizacije, a snosili su i kompletne troškove mog boravka u SAD. Iznad pokeraškog stola u dvorani u Las Vegasu bila je zastava BiH, a na trenerci je pisalo Mostar, moj rodni grad", izjavio je Barbarez za "Dnevni avaz".

Prema njegovim riječima, zadovoljan je postignutim rezultatom na takmičenju na kom je učestvovalo više od 3.000 pokeraša.

"Plasirao sam se oko 900. mjesta, što je za mene veliki uspjeh. U prvih nekoliko dijeljenja imao sam sreće tako da sam zauzimao nevjerovatno treće mjesto prema broju osvojenih čipova. Najteže mi je palo što sam morao sjediti za stolom više od devet sati. Samo igranje pokera zahtijeva veliku koncentraciju, ali sam je uspio održati", dodao je Barbarez.

Nekadašnji fudbaler Hanovera, Union Berlina, Hanze iz Roštoka, dortmundske Borusije, HSV-a i Bajer Leverkuzena je podvukao da nikad nije igrao u vlastiti novac.

"Poker igram kao hobi, ne u novac. Nisam kockar da počnem da ulažem zarađene pare. Principijelan sam kada je riječ o tome. Kod nas, u BiH, poker smatraju kockanjem, dok je u Njemačkoj i svijetu to vrlo popularan sport. Najjače turnire čak prenosi i Eurosport".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC