• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape Sušić nije platio ni marku poreza?!

Autor mondo.ba

Smijenjeni selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić mjesečno je za naše prilike zarađivao astronomskih 50.000 KM plus bonusi, ali uopšte nije evidentiran kao poreski obveznik.

 Pape Sušić nije platio ni marku poreza?! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Ovo su sarajevskom "Dnevnom avazu" potvrdili iz Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Na pitanje kako je to moguće pošto je popularni Pape funkciju selektora "zmajeva" obavljao još od 2009. godine, u Porskoj upravi FBiH kažu da je Fudbalski savez BiH, kao njegov poslodavac obračunavao i plaćao porez.

FS BiH UREDNO PLAĆAO PDV

Od januara 2006. godine pa do sada Fudbalski savez BiH platio je Upravi za indirektno oporezivanje BiH nešto više od milion maraka na ime PDV-a (Porez na dodanu vrijednost). Njihovo poslovanje, prema tvrdnjama sarajevskih novina, s aspekta indirektnnih poreza je uredno i bez dugovanja. U ranijem periodu su im inspekcije tokom kontrola pronašle dugovanje od 410.000 KM, koje je izmireno.

Međutim, FS BiH nije donosio prijave, pa bivši selektor nije evidentiran kao poreski obveznik!

Sarajevski dnevnik u svom štampanom izdanju saznaje da su tek prije nekoliko mjeseci odgovorni iz Saveza donijeli u poreznu ispostavu Stari Grad u Sarajevu hrpu poreskih prijava iz različitih perioda, ali to nije doprinijelo registraciji Sušića kao obveznika jer te prijave nisu ispravno popunjene.

"FS BiH je Poreskoj upravi Stari Grad Sarajevo predao prijave, ali nisu uredne, imaju određene greške pa će morati biti ispravno popunjene", rekla je portparol Poreske uprave FBiH Adisa Muhić za "Dnevni avaz".

Generalni sekretar FS BiH Jasmin Baković bio je zatečen činjenicom da Sušić nije bio poreski obveznik.

"Ne znam kako je to moguće. Uglavnom, Savez je izvršavao sve obaveze iz tog ugovora", podvukao je Baković i pojasnio da je Pape bio angažovan po osnovu ugovora o djelu te da nije bio stalno zaposlen u FS BiH.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

FARAON

Očevidno postoji dobra kordinacija između neradnika porezne uprave i neplatiša. Navedeni slučaj nerada u PU FBIH predati nadležnim organima na procesuiranje. Dotična gospođica iz PU svojim izjavama obmanjuje javnost i pravda nerad u PU. Očevidno potrebna nova struktura rukovodstva porezne uprave.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC