• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iranci tražili Ćirin potpis kao garant!?

Fudbalski savez Irana tražio je potpis Miroslava Blaževića kao garant da će susret sa selekcijom BiH, 12. avgusta, zaista biti odigran!

 Iranci tražili Ćirin potpis kao garant!? Izvor: MONDO

Kakav kredibilitet rukovodstvo FS BiH uživa u inostranstvu, pokazao je dogovor oko utakmice 12. avgusta sa Iranom u Sarajevu, pošto su čelnici kuće fudbala iz Teherana zatražili da na ugovor o prijateljskom meču, paraf stavi selektor BiH!

Razlog za nepovjerenje je napravljen prošle godine, kada je susret bio dogovoren u Teheranu, ali je tadašnji selektor BiH Meho Kodro odbio da odigra pomenuti meč, nakon čega je i smijenjen sa funkcije.

Na klupi ga je naslijedio upravo "trener svih trenera", koji je predhodno vodio nacionalni tim Irana.

"Nažalost, istina je da su Iranci tražili da ja lično potpišem da ćemo sigurno odigrati utakmicu 12. avgusta i razumijem taj njihov zahtjev. Oni su se, nažalost, zbog svima poznatih dešavanja, jednom opekli po pitanju utakmice sa nama i sada su morali na neki način tražiti sigurnost. S obzirom na to da kao njihov bivši selektor u Iranu imam ugled i veliki kredit, oni su znali da mojim potpisom mogu biti sigurni da će meč biti odigran", rekao je Blažević za "Nezavisne novine".

Popularni Ćiro je dodao da sa nestrpljenjem čeka utakmicu na Koševu za koju je već počeo da kroji tim.

"Razmišljam o pozivanju nekoliko novih igrača. Još ne mogu govoriti o njihovim imenima, ali je sigurno da će biti nekoliko novajlija kojima ću pružiti priliku da se dokažu. Moguće je da budu i igrači iz Premijer lige BiH. Radujem se utakmici, jer će to biti posljednja provjera uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi", dodao je Blažević.

BiH u Jerevanu gostuje Jermeniji 5. septembra, a četiri dana kasnije dočekuje Tursku u Zenici. Zatim će Blaževićevi izabranici 10. oktobra u goste Estoniji, a kvalifikacije će završiti protiv Španije (14. oktobra), aktuelnog evropskog prvaka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC